FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Στις αρχές του 2022 ξεκινάνε τα πρώτα έργα, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή

Ημερομηνία: 01-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

«Ξεκινάμε στις αρχές του 2022 με τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν την ίδια χρονιά. Βάζουμε τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πήραμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του και μετά το 2023. Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση που κάναμε με την ΕΕ λάβαμε το πιο σημαντικό: Πήραμε το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του, τελείωσε η τεράστια ταλαιπωρία 15 ετών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

«Πήραμε ήδη την προγνωστοποίηση, επί της ουσίας πήραμε το “πράσινο φως” και εντός των επόμενων ημερών θα στείλουμε τη γνωστοποίηση του υπουργείου Μεταφορών, για να πάρουμε την τελική έγκριση και θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου. Για να γλιτώσουμε χρόνο θα πάμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα καταθέσουμε τη σύμβαση στη Βουλή προς κύρωση», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής, «η τελική γνωστοποίηση θα έρθει μέσα στο επόμενο δίμηνο […] Αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη ταλαιπωρία του έργου έληξε. Αρχικά θα ξεκινήσουν τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του 2022. Έτσι μέσα στο 2022 θα έχουμε ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο και το 2024 θα παραδοθεί ένα ολοκληρωμένο έργο, μοντέρνο, εκσυγχρονισμένο ασφαλές οδικό δίκτυο», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

«Υπήρχαν ζητήματα κρατικών ενισχύσεων. Τα έχουμε λύσει και όταν θα έρθει στη Βουλή η χρηματοδοτική σύμβαση του Δημοσίου θα είναι εντυπωσιακά μικρότερη από την αρχική. Το ότι πήραμε την πρωγνοστοποίηση, αυτό είναι το ουσιαστικό γιατί με αυτό κλείνεις όλες τις εκκρεμότητες και παραμένει η διαδικασία της τελικής γνωστοποίηση την οποία αναμένουμε να λάβουμε από την ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους. Για να κερδίσουμε όμως χρόνο θα το πάμε το έργο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η μεγάλη περιπέτεια του έργου που ξεκίνησε από το 2007 τελειώνει», υποστήριξε.

Το έργο, όπως διευκρίνισε, θα ολοκληρωθεί τμηματικά και θα αρχίσει να παραδίδεται το 2023.
«Εφόσον πάρουμε το τελικό “πράσινο φως” από την ΕΕ θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργολαβίες και ένα κομμάτι του έργου θα παραδοθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ενώ ολοκληρωμένο θα παραδοθεί μέχρι τέλος του 2024», επανέλαβε απαντώντας στους δύο βουλευτές που ζήτησαν να δεσμευτεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα .«Το έργο έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για την οδική ασφάλεια και την προστασία ανθρώπινων ζωών από θανατηφόρα ατυχήματα.

Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε τα χρονοδιαγράμματα. Γιατί κρινόμαστε κατά πόσο δίνουμε τα έργα στην ώρα τους με πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα», προσέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος