FOLLOW US: facebook twitter

Αύριο Κεραμέως και Γεννηματά και τη Δευτέρα Τσίπρας – Διευρύνονται οι επαφές των αιρετών της Ηλείας σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:

Σερί επαφών σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο θα έχουν οι αιρετοί της Ηλείας σήμερα, προκειμένου να αναδείξουν τον άδικο και μεροληπτικό αποκλεισμό του νομού από τον ακαδημαϊκό χάρτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στις 4 το απόγευμα θα τους δεχθεί για συζήτηση η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο γραφείο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίτερα, στη 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, όπου οι αιρετοί της Ηλείας θα της παρουσιάσουν αναλυτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον νομό μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας να αποκλείσει την Ηλεία από τον ακαδημαϊκό χάρτη, ορίζοντας μηδενικό αριθμό εισακτέων στη Μουσειολογία και στη Γεωπονία. Στόχος των Ηλείων αυτοδιοικητικών να διευρύνουν τον κύκλο των συμμαχιών τους, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το αίτημα του λαού της Ηλείας για την παραμονή και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων του νομού.

Στη συνάντηση με την κα Κεραμέως αναμένεται να υπογραμμίσουν την αδικία που συντελέστηκε μόνο στην Ηλεία πανελλαδικά και να ζητήσουν την διατήρηση των κεκτημένων, παραθέτοντας και δικές τους προτάσεις.

Στην Αθήνα θα μεταβούν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας- Κυλλήνης Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Γιάννης Λέντζας. Θα είναι επίσης οι Βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, λόγω της ονομαστικής του εορτής θα παραμείνει στον Πύργο και μέσω τηλεδιάσκεψης θα εκφράσει τις δικές του θέσεις.

Οι επαφές αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα επισκεφθεί την Ηλεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και να συζητήσει τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον νομό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο επίκεντρο της κριτικής του θα είναι ο αποκλεισμός της Ηλείας από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η παρατεταμένη αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά την κατασκευή της Πατρών-Πύργου και οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος