FOLLOW US: facebook twitter

«Αυλαία» πανελλαδικών εξετάσεων για 259 υποψηφίους των ΕΠΑΛ της Ηλείας – Στη «μάχη» αύριο 978 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα με 102.000 υποψήφιους να διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ. Την αρχή κάνουν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), και συγκεκριμένα 259 υποψήφιοι στην Ηλεία οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών ενώ αύριο Παρασκευή κάνουν «πρεμιέρα» και οι 978 φετινοί υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων του Νομού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άρτια διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και σύμφωνα με τον Διευθυντή κ. Βασίλη Δημητρέλλο και φέτος θα λειτουργήσουν 63 εξεταστικά κέντρα όπως και πέρυσι. Παράλληλα, τόνισε ότι θα λειτουργήσει και το Βαθμολογικό Κέντρο στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου για τους προφορικά εξεταζόμενους υποψηφίους ενώ και οι υποψήφιοι της Ανδραβίδας που δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα από τους σεισμούς, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. «Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, καλό αγώνα και να κρατήσουν μόνο το δημιουργικό τους άγχος».

Η διαδικασία των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια ενώ η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

Σημειώνεται επίσης ότι, το υπουργείο Παιδείας εκτίναξε φέτος τον αριθμό των εισακτέων στους 78.335, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με πέρσι, με όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων να εισάγονται από τον Σεπτέμβρη του 2019 για πρώτη φορά αποκλειστικά σε πανεπιστήμια, μιας και τα ΤΕΙ έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Υπενθυμίζεται ακόμα, ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το παλιό σύστημα, καθώς από το Σεπτέμβριο θα εφαρμοσθούν οι αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου (νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, λιγότερα μαθήματα, αύξηση της ύλης, νέο απολυτήριο) και το νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα επιτρέπει την πρόσβαση των υποψηφίων σε σχολές χαμηλότερης ζήτησης με το βαθμό απολυτηρίου.

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία 

Τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η συμπλήρωση του θα γίνει τον Ιούλιο και αφού πρώτα οι μαθητές μάθουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στις εξετάσεις.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι μαθητές έχουν ν΄αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις που ξεκινούν  αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούν σιγά-σιγά να ρίχνουν και μια “ματιά” στο μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν και πολλές νέες σχολές για τις οποίες δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα. Αρα μπορούν να αναζητούν πληροφορίες γι΄αυτές έτσι ώστε οταν έρθει η ώρα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό να ξέρουν το επιστημονικό περιεχόμενο της κάθε νέας σχολής, τα επαγγελματικά δικαιώματα , την “απήχηση ” στην αγορά εργασίας κ.λ.π.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος