FOLLOW US: facebook twitter

Αυλαία με «εύκολα» για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων

Ημερομηνία: 02-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

panellinies-exoΤην Δευτέρα 6 Ιούνη ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

  • Τέλος του μήνα αναρτώνται οι βαθμολογίες

Αυλαία, έπεσε χθες για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου που εξετάστηκαν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας με το νέο σύστημα και στα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, Χημεία – Βιοχημεία και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με το παλιό σύστημα.

Και τα τέσσερα μαθήματα, αντιμετωπίστηκαν με σχετική ευκολία από τους υποψηφίους και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν χωρίς δυσκολία.

dimitrellos-vasilis

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων στην Ηλεία, όπως τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος, διενεργήθηκαν με τρόπο άψογο, σε κλίμα ήρεμο και χωρίς προβλήματα και αναστατώσεις.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους καθηγητές που -καθένας μέσα από το ρόλο που ανέλαβε- διεκπεραίωσαν το έργο αρμονικά και με πνεύμα συνεργασίας, διαμορφώνοντας για τους μαθητές μας το κατάλληλο περιβάλλον για να δώσουν τον δικό τους αγώνα. Με την ευκαιρία ευχαριστώ όλες τις υποστηρικτικές δομές του νομού Ηλείας για την πολύτιμη συνεργασία και την αθόρυβη υποστήριξή τους, κατά τη διάρκεια διενέργειας των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Ελληνική Αστυνομία, οι Νοσοκομειακές Μονάδες Ηλείας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνίας Ελλάδος, το ΚΤΕΛ και όλοι γενικά  οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συνέβαλαν τα μέγιστα στην όλη διαδικασία. Θέλω κυρίως, όμως, να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές των σχολείων της Π.Ε. Ηλείας, που πειθαρχημένα και μεθοδικά συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και να τους ευχηθώ, με την ευκαιρία, να έχουν καλά αποτελέσματα, επιτυχία στην επιλογή των σχολών και κάθε πρόοδο στη ζωή τους μετά το σχολείο».

Επισήμανε ακόμα, ότι η εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί αναμφίβολα μία επιτυχία, δεν είναι όμως παρά ένα μόνο σκαλοπάτι στην ανηφορική σκάλα της ανθρώπινης πορείας. «Η μη επίτευξη αυτού του στόχου, εξάλλου, δεν λογίζεται για αποτυχία, παρά είναι κι αυτή μία χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίησή τους είναι στο χέρι του καθενός».

Ο κ. Δημητρέλλος, μιλώντας για τις «απουσίες» τόνισε ότι ο αριθμός των υποψηφίων που δεν εξετάστηκαν σε κάποια μαθήματα- όχι συνολικά σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων- ήταν μικρός. «Κάποιοι που μπορεί να απουσίασαν για κάποιο λόγο υγείας, μπορεί ήδη να έχουν προσκομίσει στα σχολεία τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις. Ο αριθμός ήταν μικρός, μικρότερος από 10 για κάθε ημέρα εξέτασης σε όλο το Νομό».

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η αυλαία πέφτει την Δευτέρα 6 Ιουνίου, με τους μαθητές να εξετάζονται σήμερα, την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Οι εκπαιδευτικοί του Φροντιστηρίου ΑΛΜΑ σχολιάζουν

Χωρίς δυσκολίες

??????????????

«Τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας με το νέο σύστημα απευθύνονταν σε υποψηφίους που είχαν διαβάσει τη θεωρία χωρίς να έχουν κάνει αποκλεισμούς» τόνισε η κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου, Βιολόγος του φροντιστηρίου ΑΛΜΑ και πρόσθεσε πως ένας καλά διαβασμένος μαθητής θα μπορούσε εύκολα να προσεγγίσει το «άριστα», αφού δεν υπήρχαν ζητούμενα με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τα ερωτήματα ήταν σαφή και δεν απαιτούσαν αυξημένη κριτική ικανότητα.

vagopoulou-alma

Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (παλαιό σύστημα), σύμφωνα με την καθηγήτρια Οικονομικών κ. Έφη Βαγγοπούλου, χαρακτηρίζονται εύκολα. «Οι ερωτήσεις του Θέματος «Α» αντλούνται από τα τρία πρώτα κεφάλαια, και οι ερωτήσεις ανάπτυξης αναφέρονται στις λειτουργίες της επιχείρησης, στην ηγεσία και στην ακρόαση ως μέρος της επικοινωνίας».

alma-devves-giorgos

Όσον αφορά το διαγώνισμα στο μάθημα Χημεία Βιοχημεία των μαθητών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) που έδιναν με το παλαιό σύστημα, σύμφωνα με τον Χημικό κ. Γιώργο Δεββέ, δεν έκρυβε δυσκολίες και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. «Τα θέματα της Χημείας, δηλαδή το θέμα Α και θέμα Β είναι διατυπωμένα με σαφήνεια χωρίς να έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Καλύπτουν περισσότερο το κεφάλαιο της Ιοντικής Ισορροπίας και λιγότερο τα κεφάλαια της οργανικής. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα δυσκολευτούν να απαντήσουν σε όλα τα θέματα».

alma-loupi-vasiliki

Τέλος, τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (παλαιό σύστημα) κρίνονται βατά. Σύμφωνα με την Φιλόλογο κ. Βιβή Λούπη, το κείμενο που δόθηκε προς εξέταση ήταν του Γιώργου Ιωάννου «Μες στους προσφυγικούς συνοικισμούς». «Οι ερωτήσεις που τέθηκαν αφορούσαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πεζογραφίας, ανάλυση χωρίου και ένα παράλληλο του συγγραφέα. Για πρώτη φορά οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση αντιστοίχισης που σχετιζόταν με τα εκφραστικά μέσα. Τα θέματα ήταν βατά, εύληπτα και για μαθητές που είχαν εντρυφήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος