FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Χρηματοδοτείται η βιώσιμη ανάπτυξη των καταρρακτών της Νεμούτας και των μονοπατιών της ορεινής Ολυμπίας

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Επιτάχυνση των διαδικασιών, λόγω και της ερώτησης της κα Βουλευτού στη Βουλή

Σε συνέχεια της διαρκούς και συστηματικής επικοινωνίας της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αμυρά, και το Δασάρχη Πύργου, κ. Λάττα, ολοκληρώθηκε η σύνταξη της μελέτης για τη βελτίωση και την ανάδειξη των μονοπατιών του ορεινού όγκου της Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 607.732,56 ευρώ, και θα κατατεθεί στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και προς υπογραφή από τον κ. Υπουργό. Εντός της εβδομάδας, η κα Αυγερινοπούλου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Αμυρά για το εν λόγω θέμα.

Η ανάδειξη της περιοχής αποτελεί πάγιο αίτημα που είχαν θέσει στην κα Βουλευτή οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και η τοπική αυτοδιοίκηση και για το οποίο εργάζεται επισταμένα η κα Βουλευτής εδώ και μια δεκαετία. Η από 14.05.2021 ερώτηση που κατέθεσε δε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, και τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, επιτάχυνε τις διαδικασίες για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής των καταρρακτών της Νεμούτας και των μονοπατιών της ορεινής Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική μελέτη για την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και του οικοτουρισμού, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής και τη ανάπτυξη της περιοχής των καταρρακτών της Νεμούτας και των μονοπατιών εντός του πλαισίου της βιωσίμου αναπτύξεως. Οι καταρράκτες της Νεμούτας αποτελούν τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που ενδείκνυται για καινοτόμες ιδέες τουριστικής προβολής, χάρη στη σπάνια ομορφιά του φαραγγιού του Ερυμάνθου ποταμού. Η σύνδεση της περιοχής με το μοναδικό αυτοφυές σπερμοφυές δρυοδάσος των Βαλκανίων, τη Φολόη (περιοχή Natura 2000), και με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς προσδίδουν στην ευρύτερη περιοχή ένα μοναδικό χαρακτήρα με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως επισήμανε η κα Βουλευτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος