FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Την άλλη εβδομάδα η καταβολή των αποζημιώσεων

Ημερομηνία: 20-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας της με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, λόγω των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές, δήλωσε τα κάτωθι για τη διαδικασία της κρατικής αρωγής προς τους πυρόπληκτους:

Η πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες περιλαμβάνει την προκαταβολή έναντι της Στεγαστικής Συνδρομής, η οποία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την έκταση της ζημιάς και ανέρχεται σε 14.000 ευρώ για τα απολύτως κατεστραμμένα κτίσματα. Σε αυτήν προστίθεται η αποζημίωση έως 6.000 ευρώ για την οικοσκευή, εφόσον πρόκειται για κατοικία, και ενίσχυση έναντι της σχετικής επιχορήγησης έως 8.000 ευρώ σε περίπτωση που πρόκειται για επιχειρηματικό ακίνητο.Παράλληλα, η πρώτη στήριξη προβλέπει απαλλαγή των πληγέντων ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ για την τριετία 2021, 2022 και 2023, ενώ προβλέπεται  και δυνατότητα επιδότησης προσωρινής στέγασης (ενοικίου) για τους πολίτες των οποίων η κύρια κατοικία έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλη ή επικίνδυνη.

Στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Ειδική μέριμνα υπάρχει δε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημιούργησε Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων Αγροτών στην τηλεφωνική γραμμή 1540, όπου οι πυρόπληκτοι αγρότες μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα αποζημίωσης, τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, καθώς και για τις συνολικές δράσεις υποστήριξης των παραγωγών και κτηνοτρόφων στις πυρόπληκτες περιοχές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος