FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις και των πυροπλήκτων αγροτών της Ηλείας

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., η οποία παρακολουθεί στενά και συνδράμει από την αρχή σε όλη τη διαδικασία οριοθέτησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας και των σχετικών αποζημιώσεων των πληγέντων, μετά και από νεότερη επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η διαδικασία επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου 2021 (ΦΕΚ Β΄ 4268/15.09.2021).

Η επίσπευση της έκδοσης, αλλά και η απόφαση αποζημίωσης των ζημιών μέσω του συστήματος της Κρατικής Αρωγής, έναντι του Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που συνοδεύεται από μακροχρόνιες διαδικασίες, αποδεικνύει έμπρακτα την μέριμνα της Κυβέρνησης για τους πληγέντες αγρότες, σημείωσε η κα Βουλευτής.

Μέσω της Κρατικής Αρωγής θα καλύπτεται μέρος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Προϋπόθεση για την αποζημίωση είναι οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου και να έχουν καταβάλλει την ειδική ασφαλιστική εισφορά στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11806-dt170921

Η απόφαση είναι διαθέσιμη στο: http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEzH9d6xfVpRXdtvSoClrL8dXU6pu5fwSzuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtRPAmrJIKPyo08j14VUcTud3vwREDh_OJWAWAvo5NLG3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος