FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Με Νόμο νέες ρυθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ΑμεΑ

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αναφέρεται στην ομιλία της, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος εκσυγχρονίζονται οι διατάξεις για την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία και δίνεται, πλέον, η δυνατότητα εγκατάστασης κατασκευών, όπως ειδικές ράμπες εντός ρυμοτομικής γραμμής και ανελκυστήρων σε κτήρια ακόμα και αν δεν υπήρχε αρχική πρόβλεψη στην οικοδομική άδεια. Οι κατασκευές αυτές, εφόσον εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία, δεν θα προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία είναι υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ο σεβασμός προς τα άτομα με αναπηρία φαίνεται και από την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια του ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη, ενός εμβληματικού έργου που καθιστά την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος