FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Έγκριση 96.720 ευρώ για την περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση του Δάσους Κουνουπελίου από το Πράσινο Ταμείο

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:

Την ένταξη του έργου που αιτήθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την οικοτουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία του Δάσους Κουνουπελίου με προϋπολογισμό 96.720 ευρώ ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Το έργο: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής και προσδιορισμός της τρωτότητας του οικοσυστήματος Δάσους Κουνουπελίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας. Διερεύνηση των οικοσυστημικών λειτουργιών των τρωτών σημείων του Φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό την Οικοτουριστική Ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία του» εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον Και Καινοτόμες Δράσεις 2021» στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις- Λοιπές Δράσεις».

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την ένταξη του έργου προέβην στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας από τους βασικούς στόχους της πολιτικής μας για την προστασία, την αποκατάσταση και την αξιοποίηση του Κουνουπελίου βαίνει προς υλοποίηση! Με τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και αναλόγως προωθούνται έργα σε όλη την Ηλεία.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος, στη συνάντησή μας και στις μετέπειτα επαφές μας, έδειξε άμεσο ενδιαφέρον, αντιλήφθηκε πλήρως το ζήτημα και ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής δημοτικής αρχής και της κοινωνίας ευρύτερα, καθώς και το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την επιμέλεια και προτεραιοποίηση αυτού του ζητήματος.

Μόλις δε οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν προσκλήσεώς μου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη για να δει την περιοχή του Κουνουπελίου όσο και τις υπόλοιπες περιοχές της Ηλείας μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος