FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες: Προτεραιότητα ο επαναπλημμυρισμός των λιμνών και η υλοποίηση προγραμμάτων απορρύπανσης των υδάτων

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:

Στον μερικό επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς, την αποκατάσταση των λιμνών, αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων απορρύπανσης των υδάτων αναφέρθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην ομιλία της στην Ετήσια  Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με κεντρικό θέμα η «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει».

Η κα Αυγερινοπούλου ανήγγειλε ότι ο επαναπλημμυρισμός των λιμνών, εντός του πλαισίου της διεθνούς κατεύθυνσης για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα από την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής, ζήτημα στο οποίο θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της το επόμενο διάστημα. Στάθηκε ειδικότερα στο μερικό επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς που είναι πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιμνών. Σημείωσε δε ότι μεγάλο μέρος των υδάτινων πόρων είναι διασυνοριακά και ως εκ τούτου απαιτείται εμβάθυνση της διακρατικής συνεργασίας τόσο για την διαχείριση αυτών όσο και την απορρύπανσή τους, ενώ εξήρε την ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών πόρων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, αλλά και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων στην αγροτική παραγωγή και των επιπτώσεων αυτής στην περιβαλλοντική υποβάθμιση των λιμνών.

Στην Συνέλευση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, ο Ευρωβουλευτής κ. Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο: https://ecopress.gr/diktyo-poleon-me-limnes-neo-exoikonomo-gia-to-nero-sta-erga-tis-periodou-2021-27/, ενώ το βίντεο είναι διαθέσιμο στο: https://4change.lakesnetwork.org/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος