FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Αυγενάκης: «Μετά τα Χριστούγεννα η επανέναρξη»

Ημερομηνία: 30-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου, Team FM 102, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό και για το πότε εκτιμά ότι θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Ο κ. Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η κατάσταση στον αθλητισμό είναι ιδιαίτερα δύσκολη αυτήν την περίοδο, ωστόσο τόνισε πως δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τους λοιμωξιολόγους που έχουν μια ειδίκευση και πλήρη εικόνα της πανδημίας. «Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Όσον αφορά την επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εξήγησε πως εφόσον δεν υπάρχει μηχανισμός τακτικού ελέγχου του κορονοϊού για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, τότε επικρατεί αμφιβολία για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι να καλυτερέψει ο υγειονομικός ορίζοντας.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει επάρκεια στο απαραίτητο προσωπικό όσον αφορά τα σωματεία αλλά και τα γήπεδα, ώστε να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας σε όλες τις αθλητικές κατηγορίες, ακόμη και στις μεγαλύτερες εξ αυτών. «Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων» είπε συγκεκριμένα, ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως η επανέναρξη θα γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος