FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Αυγενάκης: «Εκλογές στις Ομοσπονδίες με βάση τα νόμιμα σωματεία»

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε στη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, αλλά και το πρόγραμμα αξιολόγησης «Χίλων», βάσει του οποίου κατανεμήθηκαν οι φετινές επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και τόνισε μεταξύ άλλων πως θα κατατεθεί νομοσχέδιο ώστε οι εκλογές στις Ομοσπονδίες να γίνουν με βάση τα νόμιμα σωματεία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με κριτήρια κατανείμαμε φέτος και την τακτική οικονομική ενίσχυση περίπου 17,5 εκατ ευρώ στις Ομοσπονδίες, βάσει ενός προγράμματος που το ονομάσαμε «ΧΙΛΩΝ» και έγκαιρα το παρουσιάσαμε στις Ομοσπονδίες.

Ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα. Ακούμε από κάποιες ελάχιστες Ομοσπονδίες ότι κόψαμε, μα τι να κάνουμε; Αυτά είναι τα κριτήρια. Ναι μεν θέλουμε κριτήρια αλλά μην μας πειράξετε; Εμ, δεν γίνεται αυτό. Ή θα λέμε πως θέλουμε διαφάνεια ή κάθε Υπουργός ανάλογα το πόσο συμπαθής ή αντιπαθής είναι μια διοίκηση θα μοιράζει λεφτά. Είπαμε όχι. Θέλουμε διαφάνεια και νοικοκύρεμα…

Σε εξέλιξη βρίσκεται και  ο «ΠΕΛΟΠΑΣ», που είναι μια πλατφόρμα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ που θα καταγραφούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλουμε να ξέρουμε τι αθλήματα φιλοξενεί κάθε εγκατάσταση, πόσο γερασμένες είναι, σε τι φάση αδειοδότησης βρίσκονται, πόσο κόσμο εξυπηρετούν και αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν και άλλες εγκαταστάσεις στις περιοχές που βρίσκονται. Όλα αυτά θα είναι γνωστά με τον «ΠΕΛΟΠΑ», που γίνεται σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον Δημήτρη Παπαστεργίου, και θα είναι έτοιμη εντός ολίγων εβδομάδων.

Προχωράμε και με το Νομοσχέδιο που θα περιγράφει πλέον τη διαδικασία εκλογής των νέων διοικήσεων των Ομοσπονδιών που προβλέπεται να γίνουν το φθινόπωρο με βάση τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία θα έχουν καταγραφεί στο Μητρώο. Δεν θα γίνει η εκλογική διαδικασία με ό,τι δηλώσει κάθε απελθούσα διοίκηση. Καθαρές κουβέντες και διαφάνεια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος