FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη της Δ. Αυγερινοπούλου προς το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στον Πύργο – «Μια γυναίκα με γνώσεις και δουλειά που της αξίζει μπορεί να προασπίσει καλύτερα τον εαυτό της και την οικογένειά της»

Ημερομηνία: 07-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε έμπρακτη στήριξη και συνέργειες με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου, προέβη η Βουλευτής Ν. Ηλείας της ΝΔ, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και το Γραφείο της στον Πύργο, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή της προς το έργο της δομή, το οποίο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της περιοχής. Η κα Βουλευτής έχει πραγματοποιήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα συνάντηση με τον ψυχολόγο του Κέντρου, κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του φορέα, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη προς τις γυναίκες που βιώνουν δυσκολίες στην οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, και συμφώνησαν την περαιτέρω στήριξη του Κέντρου, ώστε να παρέχεται όσο το δυνατό πληρέστερη στήριξη.

Ιδίως για τις γυναίκες που βιώνουν περιστατικά βίας, θυμίζουμε ότι η άσκηση βίας κατά των γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην χώρα μας αναγνωρίζεται και τιμωρείται ως έγκλημα, σύμφωνα με τον νόμο 3500/2006, ενώ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μέσα στο πλαίσιο του ελληνικού κινήματος #metoo το νομικό πλαίσιο τόσο για το έγκλημα του βιασμού, όσο και για μια σειρά άλλων κακοποιητικών συμπεριφορών θα βελτιωθεί από την Κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο βιασμός είχε υποβιβαστεί από κακούργημα σε πλημμέλημα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε, δε, στον τομέα της εργασιακής συμβουλευτικής, που έχει ήδη ενταχθεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, καλύπτοντας το φάσμα της εργασιακής υποστήριξης των άνεργων γυναικών, με στόχο τον εντοπισμό, αλλά και την απαλοιφή των παραγόντων που αναστέλλουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξήρε το Κέντρο και για αυτή τη δράση του, ενώ ενημέρωσε και για τις δικές της πρωτοβουλίες και τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει προς την Βουλή για την αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά των γυναικών, αλλά και για την μόρφωσή τους περαιτέρω σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και την ενδυνάμωσή τους.

Συμμετοχή στην εκδήλωση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε 8η Μαρτίου, η κα Αυγερινοπούλου μετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με θέμα: «Αξιοπρέπεια. Σεβασμός. Καταξίωση. Ίσα δικαιώματα – ίσες ευκαιρίες». Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και Ισότητα των Φύλων, κα Συρεγγέλα, και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής Γραφείου Προέδρου Ν.Δ., κ. Κονταδάκης, ενώ ακολούθησε συζήτηση με ομιλητές την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, κα Καραμανλή, την Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κα Βρύνα, και την Πρόεδρο και Συνιδρύτρια του Women Act, κα Ζαννή.

«Η γυναίκα η οποία έχει γνώσεις και μια δουλειά που της αξίζει μπορεί να προασπίσει καλύτερα τον εαυτό της και της οικογένειά της. Εργάζομαι για το ευ ζην των γυναικών και της νεότερης γενιάς» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος