FOLLOW US: facebook twitter

Αθωώθηκαν όλοι για τα σκουπίδια στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Εκδικάστηκε η υπόθεση  στο Τριμελές Εφετείο Πατρών για την εναπόθεση απορριμμάτων το 2016
-Κατηγορούμενοι ήταν ο τότε δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής, 24 δημοτικοί σύμβουλοι και εταιρία μεταφοράς απορριμμάτων

Εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών, η υπόθεση της καταγγελίας που είχαν προβεί πολίτες του Πύργου για την  πολύμηνη εναπόθεση σκουπιδιών στο χώρο γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου το 2016, όταν προέκυψε η μεγάλη κρίση με την μη αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο.  Το δημοτικό στάδιο Πύργου η αποκομιδή των απορριμμάτων , ο καθαρισμός και ευπρεπισμός του χώρου , ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος κρίθηκαν αθώοι. Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί με βάση το υπ’ αριθμ 10/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας. Κατηγορούμενοι ήταν 24 δημοτικοί σύμβουλοι του Πύργου, μεταξύ αυτών και ο τότε δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και δύο ιδιώτες, εκπρόσωποι της εταιρίας μεταφοράς των απορριμμάτων.

Οι κατηγορίες αφορούν παραβάσεις των άρθρων του νόμου 1650/1986 για την προστασία του περιβάλλοντος. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγω για καθορισμό ως χώρου προσωρινής μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του προαύλιου του δημοτικού σταδίου Πύργου. Μόνο που τα σκουπίδια αντί να μεταφορτώνονται, έμειναν εκεί και συσσωρεύθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η αρχική απόφαση λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη δεν τηρήθηκε. Έτσι πολίτες του Πύργου προέβησαν σε καταγγελία όταν άρχισαν στο χώρο αυτό τα σκουπίδια να γίνονται βουνά,  κινήθηκε τότε η διαδικασία από την Εισαγγελία Πύργου και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τότε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου 142/21-4-2015, όσοι είχαν ψηφίσει υπέρ, το είχαν κάνει στη λογική της προσωρινής μεταφόρτωσης και όχι της μόνιμης εναπόθεσης όπως προέκυψε στη συνέχεια.

Αυτό υποστήριξαν χθες  και στο δικαστήριο και με βάση αυτό το σκεπτικό το οποίο δέχθηκε το Τριμελές  Εφετείο Πατρών, κρίθηκαν αθώοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος