FOLLOW US: facebook twitter

Αθηνά Λινού: Λίγα τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα καθυστερήσει η ανοσία

Ημερομηνία: 23-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Στην Ελλάδα είναι μικρό το ποσοστό που θα αποκτήσει ανοσία από το εμβόλιο σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, καθώς οι δόσεις του εμβολίου καθυστερούν.

Οι δόσεις που θα έρθουν θα δώσουν ανοσία σε μόλις 600.000 έλληνες, δηλαδή το 5% του ελληνικού πληθυσμου, το οποίο απέχει πολύ από το 70% που έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να είμαστε πλέον ασφαλείς.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, γιατί το εμβόλιο καθυστερεί. Η Ελλάδα θα πάρει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. δόσεις μέχρι το Μάρτιο πράγμα που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 600.000 πολίτες. Είναι πολύ μικρό το νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% και αν υπολογίσουμε πώς ακόμη ένα 5% είναι ασυμπτωματικοί και έχουν αποκτήσει ανοσία τότε πάμε σε ένα 10% που και πάλι είναι πολύ μικρό νούμερο» δήλωσε η κυρία Λινού.

«Θα πάμε το επόμενο διάστημα με την τακτική βλέποντας και κάνοντας» ενώ δεν έκρυψε τις πιθανές εκπλήξεις από περιοχές της χώρας στις οποίες είναι μικρός ο αριθμός των τεστ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος