FOLLOW US: facebook twitter

Αθανασία Μπράμου: Λίγα λόγια από καρδιάς για τον Ποιμενάρχη μας

Ημερομηνία: 06-10-2022 | Συντάκτης:

Όσοι βρεθήκαμε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρειοπαγίτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, νιώσαμε μεγάλη ευλογία. ΄Ηταν κάτι μοναδικά ιδιαίτερο για όλους μας.

Ο Γέροντάς μας, ο πνευματικός μας Πατέρας, ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Γερμανός τέλεσε την τελευταία  Αρχιερατική του λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας, η οποία συνέπεσε με την 41η επέτειο της εις Αρχιερέα χειροτονίας του.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας αφού μας μίλησε σχετικά με το νόημα της εορτής  μας αποχαιρέτησε και με άκρα ταπείνωση ζήτησε συγγνώμη για όσα τυχόν  μας πίκρανε. Παράδειγμα σεμνότητας και ταπεινότητας για όλους μας.

Τον Μητροπολίτη μας γνωρίζω από τα μαθητικά μου χρόνια καθόσον τον είχαμε κατηχητή στο Γυμνάσιο Θηλέων, όπου φοίτησα. Με απλό κατανοητό και καθαρό λόγο μας δίδαξε τις αρχές της πίστης μας, τον ορθόδοξο δρόμο, την σημασία των  πράξεων της αγάπης προς τον Θεό και τον πλησίον.

Τον Θεό και τον Πλησίον που ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια της Αρχιερατείας του παραδειγματικά υπηρέτησε και πέραν ακόμη των ανθρωπίνων δυνάμεών του, με έργα και όχι απλά με λόγια. Μας εντυπωσίαζε πάντα που παρά την ηλικία του και τα προβλήματα της υγείας του δεν υπολόγιζε κόπους και θυσίες, υπερέβαλε το ανθρωπίνως δυνατόν και συνέχιζε ακατάπαυστα να προσφέρει, όλο και περισσότερο και είναι πανταχού παρών.

Όλα τα χρόνια της ενεργούς Συμβολαιογραφίας μου συνεργαστήκαμε αρμονικά σε πολλά θέματα που άπτονταν της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και νιώθω πολύ ευλογημένη που σε οικόπεδα που μεταβιβάστηκαν με τρία δικά μου συμβόλαια έχουν ανεγερθεί στην πόλη μας τρεις περικαλλείς Ιεροί Ναοί.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στην οδό Πατρών με δωρεά του οικοπέδου από τις αείμνηστες Πυργιώτισσες Ξένη Κωνσταντίνου Ψυχαλίνου και Ξανθή χα Ιωάννου Γιαννοπούλου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου στην οδό Αγίου Γεωργίου με δωρεά του οικοπέδου από το ζεύγος Μονοκρούσου και

Ο Ιερός Ναός  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανατολική πόλη πλησίον της οδού Αλφειού, με δωρεά του οικοπέδου του από τον αείμνηστο θεολόγο και οικογενειακό μας φίλο Βασίλη Αναστόπουλο.

Οι δύο πρώτοι Ιεροί Ναοί της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Ελευθερίου ενοριακοί από χρόνια λειτουργούν και καλύπτουν τις ανάγκες δύο μεγάλων περιοχών της πόλης μας, ελπίζω να λειτουργήσει και ο τρίτος.

Συνεργάτης του από πολλά χρόνια διατελεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων Πύργου η  Νέα Βασιλειάς ο σύζυγός μου Χαράλαμπος Μπράμος και αυτός ακροατής στο Κατηχητικό Σχολείο στα Γυμνασιακά του, του Γυμνασίου Αρρένων και ο γυιός μου Παναγιώτης Μπράμος, πάντα κοντά στην εκκλησία ως Αντιπεριφερειάρχης  Οικονομικών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στήριξε πολυειδώς και πολυτρόπως το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Με αποκλειστική του πρωτοβουλία έφερε το μεγάλο πρόγραμμα για την ασφαλτόστρωση των δρόμων που οδηγούν στις Μονές και τα Προσκυνήματα της Ηλείας, έργο που εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις τοπικές κοινότητες.

Θέλω να μνημονεύσω ένα ιδιαίτερο γεγονός. Κάθε  Πρωτοχρονιά τον ακολουθούσαμε στο Άσυλο για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Εκεί έβλεπα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των τροφίμων του Ασύλου στο πρόσωπο του Ποιμενάρχη μας, την άψογη λειτουργία του Ιδρύματος, την προθυμία και την ευγένεια του προσωπικού, που είναι ταγμένο στην φροντίδα των τροφίμων, γεγονός που έχω διαπιστώσει και σε τυχαίες επισκέψεις μου στο Άσυλο.

Ήταν πάντα δίπλα, σε όλους τους πιστούς σε χαρές και λύπες και ιδιαίτερα στην οικογένειά μας, μας βάπτισε τα παιδιά μας, Παναγιώτη και Μάριο και ακριβώς 37 χρόνια μετά την βάπτιση του Μάριου βάπτισε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον ίδιο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και τον εγγονό μας τον Χαράλαμπο Μπράμο τον νεώτερο, συνεπικουρούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιο.

Βρέθηκε δίπλα μας στις εξόδιες ακολουθίες και τα μνημόσυνα των γονέων μας και μας ενίσχυσε με  τους παρηγορητικούς λόγους  του.

Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερε.

Ο σεβασμός, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη μας θα τον συνοδεύουν πάντα.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΡΑΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος