FOLLOW US: facebook twitter

Ασύμφορο το άνοιγμα της εστίασης τον Φεβρουάριο

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που διακινούνταν σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ περί πιθανού ανοίγματος της εστίασης το Φεβρουάριο, με θερμάστρες σε εξωτερικούς χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/01) μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιαδη και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εστίασης (ΠΟΕΣΕ), αποκλείστηκε κάθε σενάριο για άνοιγμα το Φεβρουάριο.

Σε κοινή συμφωνία με τους φορείς αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα από τα μέσα του επόμενου μήνα, αφού κατατεθεί πρώτα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Με θυμηδία αντέδρασε η πρωτοβουλία #estiasigreece – που εκπροσωπεί 77.000 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, στα διακινούμενα σενάρια για άνοιγμα της εστίασης το Φεβρουάριο, μέσα στην καρδιά του ψύχους.

«Έκτακτη Είδηση. Η εστίαση στον Πάγο! Με βάση τις αναμενόμενες ανακοινώσεις για άνοιγμα της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους με μανιτάρια και μάσκες και αντιλαμβανόμενοι ότι είναι το μόνο μέσο προστασίας στις συνευρέσεις πολλών ατόμων περιμένουμε τις ανακοινώσεις ημερομηνιών των επόμενων υπουργικών συμβουλίων σε εξωτερικούς χώρους με μανιτάρια και μάσκες και ειδικότερα σε περιοχές με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός! Πρόταση μας το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κοζάνης ή ακόμα και του Έβρου. Ο κλάδος μας θα συμπαρασταθεί με ότι χρειάζεται σε ροφήματα και σνακ!», γράφουν στην ειρωνική ανακοίνωση που ανάρτησαν. «Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές μας! Η εστίαση υποφέρει και εσείς σχεδιάζετε χωρίς σχέδιο στην τύχη, το μέλλον του κλάδου. Ποια είναι επιτέλους η πρόταση για την διάσωση του κλάδου; Θερμάστρες στην καρδιά του χειμώνα» καταλήγουν.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος