FOLLOW US: facebook twitter

Αστικός μύθος η προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές; – Παρά τις κυβερνητικές διαδόσεις, δεν έχει βγει ακόμα (βίντεο)

Ημερομηνία: 17-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ λέει πως περιμένει το Υπουργείο Υγείας να καταγράψει τα κενά και τις θέσεις…


 

Η πολυαναμενόμενη και… πολυεξαγγελμένη από την Κυβέρνηση προκήρυξη για την Υγεία μέσω ΑΣΕΠ, που προβλέπει ουσιαστικά τη μονιμοποίηση 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ, δεν έχει βγει ακόμα και δεν προβλέπεται να βγει συντόμως.

Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε πως θα πάρει χρόνο να ετοιμαστεί και πως περιμένει το Υπουργείο Υγείας να καταγράψει τα κενά και τις θέσεις

«Υπάρχει μια μεγάλη προκήρυξη η οποία θα πάρει χρόνο για να ετοιμαστεί, οι 4.000 νοσοκομειακοί που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία, η οποία όμως έχει ακόμα τον χρόνο της γιατί πρέπει να εντοπιστούν τα κενά», είπε αρχικά στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι εργάζονται αυτή τη στιγμή υπό προσωρινό καθεστώς (μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας δηλαδή) και η προκήρυξη θα προσφέρει αυξημένη μοριοδότηση για την περαιτέρω μονιμοποίησή τους, ενώ θα αφήσει και κάποιες θέσεις ανοιχτές για νοσηλευτές που δεν έχουν προηγούμενη μοριοδότηση.

«Όταν το Υπουργείο Υγείας θα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις, η προκήρυξη θα πάρει το δρόμο της. Δεν θα είναι του Ιανουαρίου υπόθεση πάντως», είπε με νόημα ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Και θα ρωτήσει με το δίκιο του ο απλός πολίτης:

Με σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, τα κενά στο σύστημα Υγείας δεν έχουν καταγραφεί ακόμα;

Ποια είναι, που είναι και πως έγινε τότε αυτή η περιβόητη «ενίσχυση» του ΕΣΥ που αλαλάζουν οι κυβερνώντες;

newsbreak.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος