FOLLOW US: facebook twitter

«Αστέρια»: Έκθεση εικονογράφησης του Νίκου Τουμαζάτου

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» φιλοξενούνται στο ‘Χώρο Μνήμης’ του Χάρη Κανελλακόπουλου

9-11/2 & 17-18/2 και ώρες: 19:00 – 22:00

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» -το φεστιβάλ εικονογράφησης που μας συστήθηκε τον περασμένο φθινόπωρο- επανέρχονται και χρωματίζουν το Φλεβάρη μας με την έκθεση εικονογράφησης «Αστέρια» του εικαστικού Νίκου Τουμαζάτου, βασισμένη σε ιστορία της Νέλλης Γεωργούλια. Η έκθεση φιλοξενείται στον εξαιρετικό και πάντα ανοιχτό σε αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις ‘Χώρο Μνήμης’ του διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλου, στην οδό Γκοτσίνα 8 στον Πύργο, από 9-11 Φεβρουαρίου & 17-18 Φεβρουαρίου και ώρες: 19:00 – 22:00. Τηλ. επικοινωνίας: 6939637129.]

Η ιστορία στην οποία βασίζεται η έκθεση εικονογράφησης, όπως αναφέρει η συγγραφέας Νέλλη Γεωργούλια, γράφτηκε πριν καιρό και πραγματεύεται το διαχρονικό θέμα της διαχείρισης των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής κάποιου. Μοιραία αυτό σημαίνει εγκατάλειψη μιας οικείας κατάστασης και υιοθέτηση μιας άλλης γραμμής πλεύσης που ενέχει σύγχυση, φόβο, ευθύνη αλλά και συνεχή προσπάθεια. Στο κατώφλι μιας τέτοιας μεγάλης προσωπικής της ανατροπής ξεπήδησε η συγκεκριμένη ιστορία που οπτικοποιήθηκε με πολύ όμορφο τρόπο από τον ταλαντούχο εικονογράφο και φίλο της, Νίκο Τουμαζάτο.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Νίκος Τουμαζάτος κατάγεται από το Κατάκωλο Ηλείας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του Ανδρέα Αγγελόπουλου και στη συνέχεια σπούδασε χαρακτική και εικονογράφηση στην Αγγλία. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, όπως ο Δήμος Πύργου, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, ΚΕΦΙΑΠ, κά. Συμμετέχει με εικαστικά εργαστήρια και εργαστήρια animation σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Port Festival και το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 σύστησε στο κοινό παρέα με την Ηρώ Ρήγα και την Αέναον ΚοινΣΕπ το Φεστιβάλ Εικονογράφησης «Χάρτινοι Ήρωες». Τα τελευταία τρία χρόνια διατηρεί το δικό του εργαστήρι στον Πύργο στην οδό Ζαΐμη 18, όπου διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική, κόμικς και εικονογράφηση.

Η Νέλλη Γεωγούλια είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Β/θμια Εκπαίδευση και επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η γραφή πάντα αποτελούσε για εκείνη όχι μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο έκφρασης και δημιουργικότητας, αλλά και εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοανάπτυξης. Τα λογοτεχνικά είδη που υπηρετεί είναι η έμμετρη σάτιρα, ποίηση και ιστορίες παραμυθικές που απευθύνονται σε εφήβους αλλά και κάθε ενήλικο που διατηρεί τη φρεσκάδα της ψυχής του.

Ο Χώρος μνήμης Χρήστου – Μαρίας Κανελλακοπούλου – Πουλόπουλου λειτουργεί στην οδό Γκοτσίνα 8, στον Πύργο. Πρόκειται για μια συγκινητική έκθεση – αφιέρωμα, με μια πολύτιμη συλλογή, που δημιούργησε και συντηρεί ο διακοσμητής Χάρης Κανελλακόπουλος στο σπίτι των παιδικών του χρόνων. Ένας χώρος που κουβαλάει τις μνήμες του παρελθόντος και προσφέρει γόνιμο έδαφος στους σπόρους των νέων γραφών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος