FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Ολυμπιακός Σαβαλίων 0-0: Σκληροί αλλά άσφαιροι στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 19-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στο α΄ ημίχρονο και τραυματισμός του Δ. Μπράβου

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Αστέρας και Ολυμπιακός Σαβαλίων αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0), χθες  στο γειτονικό ντέρμπι, το οποίο έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής στην A1 DEDALOS SECURITY.

Ένα αποτέλεσμα δίκαιο καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν φάσεις για γκολ αλλά ήταν άστοχες στην τελική προσπάθεια και επιπλέον βρέθηκαν σε καλή μέρα οι δύο τερματοφύλακες, Σταθόπουλος και Κουτσαβίτης. Ταυτόχρονα, ήταν ένα ματς σκληρό σε αρκετές περιπτώσεις στο α΄ ημίχρονο, γεγονός που επέφερε τον τραυματισμό του Δημήτρη Μπράβου στο 35ο λεπτό από δυνατό τάκλιν από πίσω του Έλιοτ. Ο έμπειρος μέσος  του Ολυμπιακού υπέστη κάταγμα αριστερής ποδοκνημικής, σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου.

Σκληρά μαρκαρίσματα στο α΄ μέρος

Το α΄ ημίχρονο είχε λίγες φάσεις καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε… κλοτσοπατινάδα, που τελικά είχε θύματα δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Χοτζάι χτύπησε στο άνω χείλος και συνέχισε τον αγώνα με βαμβάκι στο στόμα, αλλά το χειρότερο ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Μπράβου, που αντικαταστάθηκε στο 40΄.

Κατά τα άλλα παίχτηκε και… λίγο ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό (αγωνίστηκε χωρίς τους τιμωρημένους Μπουγονικολό, Τσακοπιάκο, Γεωργίου) να είναι ελαφρώς καλύτερος στο α΄ μέρος και τον Σωτήρη Σταυρούλια να έχει δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ στο 6΄ και στο 37΄, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σταθόπουλο και ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις. Στο 32΄ το μακρινό σουτ του Χοτζάι πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταθόπουλου. Η μεγάλη φάση για τον Αστέρα στο α΄ μέρος ήταν στο 44΄. Ο Έλιοτ σέντραρε από δεξιά και ο Μουρούτης μόνος απέναντι από τον Κουτσαβίτη δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.  Νωρίτερα, στο 33΄ ο Έλιοτ είχε δυνατό σουτ  λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, που πέρασε ένα μέτρο μακριά από τα γκολπόστ του Κουτσαβίτη.

Πίεσε ο Αστέρας στο β΄

Στην επανάληψη ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο 20λεπτο πίεσε τον Ολυμπιακό. Στο 47΄ από σέντρα Γιάννη Ντάβαρη από δεξιά, ο Μουρούτης βρέθηκε  τετ-α-τετ αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Κουτσαβίτης.

Στο 54΄ σουτ του  Έλιοτ από αριστερά απέκρουσε με γροθιές ο Κουτσαβίτης και στο 57΄ μακρινό σουτ του Χριστόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Στο 66΄ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Θανάσης Αντωνόπουλος   πάσαρε στον Ρούνη, που από το ύψος του πέναλτι, αμαρκάριστος, πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 76΄ το σουτ του  Π. Μαρκόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Κουτσαβίτης και στο 85′ ο Χριστόπουλος φάνηκε να ανατρέπει τον «Φίγκο», που τον ντρίμπλαρε, αλλά  ο διαιτητής Β. Τσάκαλης ήταν κοντά στη φάση κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 88΄ από ωραία μπαλιά του Αβραμόπουλου, ο «Φίγκο» έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας για εκατοστά δεν πήρε το τρίποντο στο ματς, καθώς το ωραίο σουτ του Παναγιώτη Μαρκόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κορυφαίοι των δύο ομάδων οι τερματοφύλακες Σταθόπουλος και Κουτσαβίτης. Από κει και πέρα, καλοί ήταν οι Φερνάντες, Σιούλας, Μαρκόπουλος και Έλιοτ από τον Αστέρα και οι Χοτζάι, Παρασκευόπουλος, Μ. Μαρκόπουλος και «Φίγκο» από τον Ολυμπιακό.

Αστέρας: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος, Γιαννόπουλος, Σιούλας, Φερνάντες, Ντίαζ (55΄ Δ. Ντάβαρης), Ι. Ντάβαρης (73΄ Ζωγόπουλος), Ονουάτσι, Έλιοτ, Μαρκόπουλος, Μουρούτης (67΄ Γαλάνης).

Ολυμπιακός Σ.: Κουτσαβίτης, Παρασκευόπουλος (83′ Κάσσας), Μ. Μαρκόπουλος, Χοτζάι, Χ. Μαρκόπουλος, Κολτσίδας, Μπράβος (40′ λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Αβραμόπουλος, Ρούνης (86΄ Σαββανίδης), Αντωνόπουλος, Σταυρούλιας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος