FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Αλφειός 3-1: Υπόθεση ενός ημιχρόνου!

Ημερομηνία: 11-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Δημήτρης Ντάβαρης μόλις έχει κάνει το 2-0 και πανηγυρίζει με τον άλλο σκόρερ, τον Γιάννη Ντάβαρη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ.

Ο Αστέρας προηγήθηκε 3-0 στο 42΄ και εξασφάλισε από νωρίς το τρίποντο

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν το ματς στην Αμαλιάδα ανάμεσα στον Αστέρα και τον Αλφειό, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι «βυσσινί» αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και στο 42΄ είχαν φτάσει ήδη στο 3-0. Ο Αλφειός είχε την εδαφική υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά υστέρησε στην τελική πάσα στο α΄ ημίχρονο και στο β΄ που πίεσε πολύ κατάφερε να σκοράρει στο 77΄, όταν όλα ουσιαστικά είχαν κριθεί.

Μόλις στο 5ο λεπτό το σουτ του Έλιοτ έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Τσάμπρας και στο 7΄ έγινε το 1-0. Ο Χριστόπουλος έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Γιάννη Ντάβαρη από δεξιά, αυτός έβαλε στη πλάτη του τον Λιαμπότη, μπήκε στην περιοχή και σούταρε εύστοχα στο δεξί παραθυράκι του Τσάμπρα.

Στο 29΄ έγινε το 2-0. Ύστερα από  αντεπίθεση του Αστέρα, ο Έλιοτ έβγαλε συρτή μπαλιά από αριστερά στον Δημήτρη Ντάβαρη που μόνος απέναντι από τον Τσάμπρα, δεν λάθεψε. Στο 34΄ είχε την πρώτη καλή φάση ο Αλφειός, όταν από κάθετη του Τζουβάνι στον Αγριδιώτη, αυτός τετ-α-τετ με τον Σταθόπουλο, δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 36΄ το σουτ του Έλιοτ από δεξιά μέσα στην περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 42΄ ο νεαρός Μαρκόπουλος με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Φουλ επίθεση ο Αλφειός στο β΄ μέρος

Στην επανάληψη, ο Αστέρας φρόντισε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, ενώ ο Αλφειός έπαιξε φουλ επίθεση, μήπως καταφέρει να μειώσει νωρίς και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η ομάδα του Κώστα Μπακάλη, είχε σωστή ανάπτυξη στο β΄ μέρος, έφτιαξε αρκετές φάσεις, αλλά σκόραρε σχετικά αργά, στο 77΄.

Πιο πριν, στο 47΄ απευθείας φάουλ του Τριανταφύλλη έπεσε στη δεξιά του γωνία ο Σταθόπουλος κι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 55′ ο Γκουβερος έφτασε απέναντι από τον Σταθόπουλο και απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ του Αστέρα.

Στο 70′ φάουλ του Πεσκελίδη, ο Τεκερλέκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε σε  κόρνερ ξανά ο Σταθόπουλος. Το κόρνερ από δεξιά εκτέλεσε ο Πεσκελίδης, ο Τριανταφύλλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυων.

Στο 77΄ έγινε εν τέλει το 3-1. Ο Πρίφτης σούταρε από κοντά  απέκρουσε ο Σταθόπουλος,  η μπάλα έφτασε στον Τριανταφύλλη, που ανατράπηκε από τον Καραγιάννη και ο διαιτητής Χρήστος Κούλης, έδειξε σωστά πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Πεσκελίδης και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 καθώς στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Φερνάντες, Χριστόπουλος, Ντίας, Γιάννης Ντάβαρης και ο εξαιρετικός γκολκίπερ Σταθόπουλος, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Τζουβάνι, Γκουβέρος, Κωτσάκης και Πεσκελίδης.

Αστέρας: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος, Φερνάντες, Καραγιάννης, Ντίας (88′ Σιούλας), Γιαννόπουλος, Ι. Ντάβαρης, Δ. Ντάβαρης (65′ Ζαφειρόπουλος), Μουρούτης (46′ Άλφρεντ), Μαρκόπουλος, Έλιοτ (90+′ Περιβολιώτης).

Αλφειός: Τσάμπρας, Γκουβέρος, Λιαμπότης (46′ Δρογγίτης), Μανέτας, Κωτσάκης, Τεκερλέκης, Μάζης (68′ Πρίφτης), Τζουβάνι, Αγριδιώτης (53′ Πεσκελίδης) Αβραμόπουλος, Τριανταφύλλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος