FOLLOW US: facebook twitter

Ασφαλτοστρώσεις στα χωριά της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Υπεγράφη στο Δημαρχείο Ζαχάρως μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως» προϋπολογισμού μελέτης : 867.409,41 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ως εξής: κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 25% από πόρους του Τ.Π και Δανείων.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ασφαλτόστρωση υφιστάμενων, χωμάτινων ή και χαλικοστρωμένων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 9,297 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα αφορά επεμβάσεις στις κοινότητες: Καλίδονας (οικισμός Κωστομέρας), Νεοχωρίου, Ν.Φιγαλείας( οικισμός Φασκομηλιάς), Λεπρέου, Νέας Φιγαλείας, Ανηλίου, Ταξιαρχών, Κακοβάτου, Αρτέμιδας, Μακίστου.

Με την παραπάνω εργολαβία θα βελτιωθεί η πρόσβαση στην γεωργική γη και στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε μια ευρεία έκταση του Δήμου Ζαχάρως.

Η βελτίωση της πρόσβασης θα παράσχει ασφάλεια στα διερχόμενα αγροτικά οχήματα και στα γεωργικά μηχανήματα όπως επίσης θα γίνει ταχύτερη η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων. Τα έργα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα εξασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος