FOLLOW US: facebook twitter

«Ας μην αφήσουμε μια ωρολογιακή βόμβα να εκραγεί!»

Ημερομηνία: 09-12-2021 | Συντάκτης:

Διαμαρτυρία γονέων χθες στο υπό κατάληψη 1ο Γυμνάσιο Πύργου ζητώντας να αυξηθούν τα τεστ στους μαθητές


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ανάστατη είναι η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Πύργου από τα δεκάδες θετικά κρούσματα κορονοϊού στο μαθητικό πληθυσμό, με τους γονείς να προχωρούν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του σχολείου.

Το σχολείο, εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές διεκδικώντας τη λήψη μέτρων και την αναστολή λειτουργίας του σχολείου τους για μερικές μέρες ώστε να περιοριστεί ή ακόμα και να ανακοπεί η διασπορά του ιού. Στο πλευρό τους, βρίσκονται οι γονείς, οι οποίοι όπως δήλωσαν χθες μιλώντας στην «Πρωινή», αδυνατούν να κατανοήσουν το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας που ορίζει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσεί το 50% των μαθητών του, τονίζοντας ότι η διασπορά είναι μεγάλη στο μαθητικό πληθυσμό και μάλιστα έχει προσβάλει πολλά μέλη οικογενειών.

«Από την προηγούμενη Δευτέρα, ζούμε μέσα σε έναν πανικό και μια διαρκή αγωνία» ανέφερε η κ. Χρυσούλα Κασίμη, μητέρα μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Πύργου, δηλώνοντας πως το σχολείο έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα! «Δε περιμέναμε τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μέσα σε δυο μέρες, και από τότε καθημερινά εντοπίζονται ολοένα και νέα κρούσματα έως σήμερα. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι πέρα από τα παιδιά, ο ιός έχει ήδη μεταφερθεί μέσα στις οικογένειες, στα μέλη των οικογενειών με πρώτη παθούσα τη μητέρα που φροντίζει τα παιδιά. Ανησυχούμε πολύ και αυτό που ζητάμε είναι να κλείσει το σχολείο για μερικές μέρες ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού εντός του σχολείου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση στις οικογένειες. Δε θεωρούμε σωστό το μέτρο του 50+ και πρέπει να κατανοήσουν ότι αποτελούμε έκτακτη περίπτωση καθώς είχαμε πάνω από 30 κρούσματα μέσα σε δυο μέρες. Αυτό είναι που μας φοβίζει, γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά στην μαθητική κοινότητα του σχολείου. Επίσης ζητάμε να ληφθεί μέριμνα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να έρθει στο σχολείο και να εξετάσει όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ώστε να προλάβουμε ότι μπορούμε…» είπε και υπενθύμισε ότι συμπαραστάτες στα αιτήματα τους έχουν τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, το Δήμαρχο Πύργου και άλλους φορείς.

«Ζητάμε αυξημένα testing»

«Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω, παρά ασφάλεια» επισήμανε η μητέρα μαθητών κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου, τονίζοντας πως όλοι οι γονείς συμφωνούν και θέλουν το σχολείο να παραμείνει σε λειτουργία αρκεί όμως να αυξηθεί το testing καθώς υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί. «Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι οι γονείς που συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία δεν αντιπροσωπεύουμε κάποιο συλλογικό όργανο του σχολείου καθώς ο σύλλογος δεν έχει συγκροτηθεί τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας. Είμαστε γονείς που ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Αυτή τη στιγμή το σχολείο είναι σε κατάληψη με απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Τα παιδιά αντιδρούν γιατί φοβούνται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μικρός. Υπάρχουν κρούσματα διάσπαρτα και ελάχιστα τμήματα δεν έχουν κανένα. Πολλοί γονείς δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι τα κρούσματα και κάτι θα πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αυτό που ζητάμε λοιπόν, είναι αυξημένα τεστ, τη στιγμή που βάσει της νομοθεσίας δε μπορεί να κλείσει το σχολείο αν δεν έχει κρούσματα στο 50%+. Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτίσουμε την κατάσταση είναι το αυξημένο τεστινγκ… Ας μην αφήσουμε λοιπόν μια ωρολογιακή βόμβα να εκραγεί…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος