FOLLOW US: facebook twitter

“Ας κρατήσουμε αυτό το διαμάντι καθαρό, αμόλυντο, μέσα στην καρδιά μας”

Ημερομηνία: 23-02-2023 | Συντάκτης:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β’ για την εκδημία του σπουδαίου Ιεράρχη του Νομού

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος Β’ ανακοίνωσε χθες με δήλωση του, την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού και μίλησε για την πολυετή διακονία του χαρακτηρίζοντας τον ως έναν ανεπανάληπτο άνθρωπο.

«Θέλω να ανακοινώσω σε όλο τον Ηλειακό λαό, ιδιαίτερα στο ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ότι ο αείμνηστος ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός, έφυγε για τους επουράνιους θρόνους και την επουράνια Εκκλησία. Επί εξήντα και πλέον έτη, υπηρέτησε ως διάκονος και Αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας, ηγούμενος και εν συνεχεία ως επίσκοπος επί 41 χρόνια την Μητρόπολη μας.

Ένας άνθρωπος που ανάλωσε τη ζωή του για να υπηρετήσει, να διακονήσει, τον άνθρωπον, με την πληθώρα των ευαγών ιδρυμάτων τα οποία αφενός  συντήρησε και επέκτεινε. Ήταν ο αδερφός, ο πατέρας, ο φίλος, ο συμπαραστάτης, εκείνος που έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονταν. Ήταν ένας ανεπανάληπτος άνθρωπος, τέλειος σε όλα τις ομιλίες του, στις κοινωνικές υποχρεώσεις του, στις απόψεις του και κυρίως στη σύνοδο, που ήταν επί πολλά χρόνια στην νομοκανονιστική επιτροπή της συνόδου.

Προσέφερε ανεπανάληπτες υπηρεσίες και ήταν υπόδειγμα όλων των Ιεραρχών, όλοι υποκλίνονταν ενώπιόν του, γιατί γνώριζαν την άποψή του, την κατάρτισή του, ότι οι  απόψεις του ήταν αλάνθαστες, ήταν σωστές, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές. Ας ευχηθούμε από κει που είναι, όπως είπε και ο ίδιος στην διαθήκη του, ότι θα συνεχίζει να προσεύχεται για όλους μας και εμείς εδώ θα προσευχόμαστε για αυτόν. Να ευχηθώ στο ποίμνιο της Μητρόπολης μας, να έχουμε την ευχή του, να ακολουθήσουμε την ενάρετη ζωή του, το διαμάντι που είπε πως είχε μέσα στην ψυχή του και αυτό το διαμάντι είναι η πίστη και η αφοσίωση, είναι η ειλικρίνεια, είναι δηλαδή οι καρποί του Πανάγιου Πνεύματος που θα τον οδηγήσει σίγουρα στον παράδεισο.

Ας κρατήσουμε αυτό το διαμάντι καθαρό, αμόλυντο, μέσα στην καρδιά μας, για να έχουμε την φώτιση του Πανάγιου Πνεύματος, έτσι ώστε η ζωή μας και οι ενέργειές μας να είναι αυτές που πρέπει. Να δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάτασης της ψυχής των ανθρώπων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος