FOLLOW US: facebook twitter

«Ας γνωριστούμε καλύτερα»: Πρεμιέρα της Θεατρική Ομάδα Εθελοντών Κέντρου Παρεμβάσεων δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 20-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα με τη νέα της θεατρική παράσταση, «ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΎΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,  κάνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η Θεατρική Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ηλιδας σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπουσδούκου.

Οι συντελεστές της παράστασης, ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μπουσδούκος και  εκπρόσωποι της Ομάδας, έδωσαν χθες το απόγευμα συνέντευξη τύπου στο ήδη στημένο σκηνικό του έργου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, παρουσιάζοντας το νέο τους θεατρικό ταξίδι. Πρόκειται για μια θεατρική ομάδα που έχει εδώ και χρόνια εδραιώσει την παρουσία της στα θεατρικά δρώμενα της πόλης της Αμαλιάδας παρουσιάζοντας αξιόλογες παραστάσεις, πέρυσι είχε ανεβάσει με επιτυχία το έργο του Yβ Ζαμιάκ “Ο κύριος Αμιλκάρ”, ενώ η πειραματική της σκηνή διανύει φέτος την 5η χρονιά της.

Τον δήμο Ήλιδας εκπροσώπησε στη συνέντευξη η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα που επεσήμανε ότι ο δήμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ομάδας, με στόχο να ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Υπογράμμισε ότι ο δήμος θα είναι πάντα αρωγός με όλες του τις δυνάμεις, ευχήθηκε καλή επιτυχία και κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Μπουσδούκος επισήμανε ότι πάντα σαν Ομάδα προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ελπίζουν και αυτήν τη φορά ότι θα σταθούν αντάξιοι στο ύψος των προσδοκιών του κόσμου. Ευχαρίστησε πολύ τον κόσμο που στηρίζει την θεατρική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια με θερμά και ενθαρρυντικά σχόλια και τους δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο χώρο του Ερασιτεχνικού Θεάτρου και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στο έργο, τόνισε ότι πρόκειται για μια καυστική κοινωνική σάτιρα που μας αφορά όλους με πολλές ανατροπές. Το έργο είναι βασισμένο σε ξενόγλωσση ταινία, της οποίας τη μετάφραση, διασκευή και μεταφορά σε θεατρική παράσταση έχει κάνει η ίδια η θεατρική ομάδα.  Σε ότι αφορά την υπόθεση, μια παρέα φίλων αποφασίζει να παίξει ένα τολμηρό παιχνίδι για να διασκεδάσει. Όμως το παιχνίδι μάλλον παίζει μαζί τους, αφού τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τους εαυτούς τους και να ανακαλύψουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Να σημειώσουμε τέλος,  ότι την άνοιξη η Πειραματική Σκηνή της θεατρικής ομάδας, που όπως προαναφέραμε βαδίζει στον 5ο χρόνο της λειτουργίας της, θα παρουσιάσει θεατρικό αναλόγιο με θέμα: «Μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες» σε σκηνοθεσία επίσης του Αλ. Μπουσδούκου. Είναι ένα καινούριο εγχείρημα παρουσίασης στο πνεύμα πάντα του πειραματικού θεάτρου.

Οι παραστάσεις έως τις 3 Μαρτίου

Οι παραστάσεις του έργου «Ας γνωριστούμε καλύτερα» ξεκινούν από Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, πλην Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Ωρα έναρξης παραστάσεων: 9:00 μ.μ.

Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6947892508 & 6983518904


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος