FOLLOW US: facebook twitter

«Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο»: Καθημερινά εθελοντική αιμοδοσία από σήμερα στον Πολυχώρο του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Καθημερινή θα είναι από σήμερα, η παρουσία του προσωπικού του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στον Πολυχώρο του Δήμου Ήλιδας προκειμένου να πραγματοποιεί αιμοληψίες από εθελοντές αιμοδότες για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν σε αίμα.

Όπως τονίζει με ανακοίνωση της, η Επιστημονικά Υπεύθυνη Αιμοδοσίας Αμαλιάδας κ. Γιάννα Σταυροπούλου- Βιοπαθολόγος, η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος στη χώρα μας. “Η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας έχει μειωθεί και ένας από τους λόγους που συμβαίνει, είναι o φόβος να επισκεφτούν οι εθελοντές τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό οι αιμοδότες να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο χώρο που αιμοδοτούν. Γι’ αυτό θα ήθελα να ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Δ.’Hλιδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας από Πέμπτη 19/11/2020 προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας Αμαλιάδας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ. Ήλιδας στο ισόγειο του κτηρίου, καθημερινά από Δευτέρα -Παρασκευή 9:00-13:30.

Τις απογευματινές ώρες 17:00-19:30 καθώς και Σαββατοκύριακα οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Για την μετακίνηση προς τους χώρους αιμοδοσίας θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 στη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ή να σταλεί μήνυμα στο 13033 με κωδικό 1.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού όπως πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία ,αιματολογικοί, ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται την βοήθειά μας έμπρακτα   και σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Παρακαλώ όλους τους υγιείς πολίτες ηλικίας 18-65 ετών να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να χαρίσουν ζωή μέσα από μια εύκολη, ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά.

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τηλ.επικοινωνίας:2622360228. Ας γίνουμε μια αλυσίδα προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος