FOLLOW US: facebook twitter

Επανεκκίνηση των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην Εφορία!

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:
Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναρτήθηκαν ήδη, μετά από ενάμισι χρόνο, οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων και έπονται και άλλοι 

 

Επανεκκίνηση των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς την Εφορία σήμανε η ΑΑΔΕ, μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πιέσεων προς τους οφειλέτες, για  την αποπληρωμή των χρεών τους προς το δημόσιο.

Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναρτήθηκαν ήδη, μετά από ενάμισι χρόνο, οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί, που αφορούν δύο ακίνητα.

Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί, πλέον, είναι ηλεκτρονικοί.

Η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία, αλλά συμπίπτει με την έναρξη εφαρμογής των 3+1 ρυθμίσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο,  οπότε οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα λειτουργήσουν ως μέσο πίεσης για τα εκατομμύρια των οφειλετών, για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις αφορούν παλαιά και νέα χρέη, καθώς και πληττόμενων από την πανδημία και μη πληττόμενων, δηλαδή όλες τις κατηγορίες των φορολογουμένων. Οι δόσεις αποπληρωμής είναι 24-48 ή 36-72 ή η επανένταξη στις 100-120.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε., τον φετινό Ιούλιο, ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση ανέρχονταν συνολικά σε 3.489.073.

Από αυτούς, οι οφειλέτες στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ανήλθαν σε 1.830.369 και οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.309.222.

Πηγή: sofokleousin.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος