FOLLOW US: facebook twitter

Άρχισε το… ξήλωμα: Σάλος από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να ακυρώσει την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ημερομηνία: 11-07-2019 | Συντάκτης:
-Αγωνία εκπαιδευτικών για τους μόνιμους διορισμούς που είχε δρομολογήσει ο Κ. Γαβρόγλου

Άρχισε το… ξήλωμα όπως όλα δείχνουν, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ως πρώτο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή – μαζί με την κατάργηση του ασύλου- φέρνει την ακύρωση της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών που είχε δρομολογηθεί από τον προκάτοχο της Κώστα Γαβρόγλου, με το επιχείρημα ότι «Δε χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι».

Οι σχετικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως, πριν αλλά και μετά τις εκλογές της 7η Ιουλίου, έχουν προκαλέσει σάλο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με τις αντιδράσεις από τις αρχές και τους φορείς να είναι έντονες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την αντίθεση του στο ενδεχόμενο ακύρωσης της ίδρυσης της Νομικής Σχολής και δήλωσε πως μια τέτοια απόφαση θα τους βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους. «Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, μ’ έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Στον «αέρα» οι προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τις προσλήψεις στην εκπαίδευση και αν θα υλοποιηθούν ή όχι οι μόνιμοι διορισμοί που είχε αποφασίσει ο πρώην Υπουργός Παιδείας καθώς η κ. Κεραμέως, κατά την παράδοση- παραλαβή, κράτησε κλειστά τα χαρτιά της παρότι ερωτήθηκε από τον απερχόμενο Υπουργό Κ. Γαβρόγλου.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα κληθεί να δώσει άμεσα σαφείς απαντήσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με δεδομένο ότι ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή από τον Σεπτέμβριο, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν οι 10.500 προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το σύνολο των 15.000 μόνιμων διορισμών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα – αν θα παγώσουν ή αν θα εξαγγελθούν νέες και με το νέο σύστημα, ενώ ζήτημα παραμένει ο αριθμός των προσλήψεων συνολικά στο δημόσιο με την εφαρμογή του κανόνα 1:5, την οποία έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος