FOLLOW US: facebook twitter

Αρχή με… χαμόγελα για το καλαμπόκι – Με 0,20€ ξεκινά να παραλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεχαινών

Ημερομηνία: 16-09-2020 | Συντάκτης:

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ολοκληρώνεται εντός των ημερών η συγκομιδή στο καλαμπόκι, καθώς οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για τη φετινή τιμή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι μειωμένες εισαγωγές από χώρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, επιτρέπουν στους καλλιεργητές να καλύψουν τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά σε ικανοποιητικές τιμές.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεχαινών, Παναγιώτης Κοτσέτας, το 90% του προϊόντος έχει συγκομιστεί, ενώ ως το τέλος της εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η συγκομιδή.

«Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι τιμές φέτος μπορεί να είναι καλές. Το 90% των παραγωγών έχουν θερίσει και ως την Κυριακή λογικά θα έχει τελειώσει η συγκομιδή. Εμείς ξεκινάμε να παραλαμβάνουμε με τιμή 0,20 ευρώ το κιλό και πιστεύουμε ότι μπορεί να πάει και καλύτερα. Εμείς έχουμε και τη δυνατότητα αποθήκευσης του προϊόντος, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Πιστεύουμε ότι φέτος, που είναι μειωμένες οι εισαγωγές, υπάρχει περιθώριο για ικανοποιητικές τιμές, διότι οι αθρόες εισαγωγές μάς προκαλούν ζημιά. Ελπίζουμε πως θα πάμε καλύτερα από πέρυσι », τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος