FOLLOW US: facebook twitter

Αρχές Μαΐου η εκδίκαση της προσφυγής για το ΠΔ του Κυπαρισσιακού

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Μας γυρίζει πίσω στο 1930 η εφαρμογή του, τόνισε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ.Αλεξανδρόπουλος

Αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου η εκδίκαση των προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Συνολικά έχουν κατατεθεί επτά προσφυγές από διαφορετικούς προσφεύγοντες, μεταξύ αυτών μια ομάδα πολιτών από τη Ζαχάρω αλλά και ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος, η προσφυγή κατατέθηκε από την περιόδο που ο ίδιος ηγούνταν της μείζονος μειοψηφίας, με στόχο να αποτρέψει τη θέσπιση ενός διατάγματος που ενισχύει την αποανάπτυξη και την ερημοποίηση της Ζαχάρως.

«Στις 6 Μαΐου θα εκδικαστεί η προσφυγή μας. Έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις αντιρρήσεις μας για τις επιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, διότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σχετικά με το τι θα χτιστεί, ειδικά στην περιοχή του Καϊάφα, καθώς απαγορεύει στην ΕΤΑΔ την οικοδόμηση νέων κτισμάτων. Ουσιαστικά θα μας γυρίσει πίσω στο 1930, διότι με τους ισχύοντες περιορισμούς επιτρέπεται η παρέμβαση μόνο σε υφιστάμενες δομές. Εμείς έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα από την περίοδο που ήμασταν αντιπολίτευση και συνεχίζουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου στα Ιαματικά Λουτρά, το οποίο είναι κάτω από τον βράχο, ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι έχει ζητήσει από την ΕΤΑΔ τη σχετική τεχνική έκθεση και να συζητήσει μαζί τους τι μέλλει γενέσθαι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος