FOLLOW US: facebook twitter

Το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας ανοίγει και υποδέχεται τον ΠΛΟΥΤΟ!

Ημερομηνία: 28-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Ploutos9

Κορυφαία στιγμή για το 26Ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας μετά την απόφαση του ΚΑΣ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων

– Τρίτη 2 Αυγούστου – Αριστοφάνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

Μια κορυφαία στιγμή για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας  Ήλιδας  είναι η παρουσίαση την Τρίτη  2 Αυγούστου της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσαν την άδεια να ανοίξει το Αρχαίο Θέατρο για 2ηχρονιά.

Ploutos8

Ο Γιώργος Κιμούλης με τον Πλούτο του Αριστοφάνη έρχεται για δεύτερη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας, συγκεκριμένα το 1996 λίγα χρόνια πριν κλείσει,  όπου είχε παρουσιάσει τον Οιδίποδα Τύραννο, με συμπρωταγωνίστρια την Άννα Συνοδινού, στην οποία είναι αφιερωμένο το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Στην ίδια παράσταση τότε συμμετείχε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Βούκανος.

ilida1

Το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου για 2η χρονιά είναι ιστορική στιγμή για το Φεστιβάλ και για τον Δήμο Ήλιδας αφού παρέμενε κλειστό για 15 χρόνια. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι δεν έχει κερκίδες, και όσοι καταφέρουν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα έχουν μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία, αφού δεν θα ανοίξει για άλλη εκδήλωση.

Μετά το  Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ο «Πλούτος» που θεωρείται η Νο 1 θεατρική παράσταση του φετινού καλοκαιριού,  θα είναι κοντά μας την Τρίτη 2 Αυγούστου με αξιόλογους συντελεστές όπως τον Γιώργος Κιμούλη (Πλούτος & Πενία),τον  Γιάννη Μπέζο (Χρεμύλος), τον Πέτρο  Φιλιππίδη (Καρίων), τον Τάσο Γιαννόπουλο (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), τον Αλμπέρτο Φάϊς (Συκοφάντης & Ιερέας)

Η παραγωγή είναι των Αδελφών Τάγαρη που είναι Ηλείοι στην καταγωγή, ανακοίνωσαν δε την  συγκίνηση τους  για την θετική αυτή εξέλιξη για το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου.

Ploutos5

Συντελεστές: Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης • Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης • Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας • Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη • Μουσική: Γιώργος Ανδρέου • Στίχοι: Ισαάκ Σούσης • Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος • Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου & Θανάσης Γιαννακόπουλος • Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς.

Παίζουν: Χορός: Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης

ΥΠΟΘΕΣΗ

Για τη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, ο Αριστοφάνης φαίνεται να έχει τη λύση.

Η παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της αριστοφανικής κωμωδίας σε ένα στοιχείο που τις περισσότερες φορές παραβλέπεται: ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά τον Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίνοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, από τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και τις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, και στο Viva.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος