FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαία Ολυμπία: Σύσκεψη με ΔΑΟΚ για αιτήσεις αποζημιώσεων από πληγέντες

Ημερομηνία: 03-09-2021 | Συντάκτης:

Αιτήσεις προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας πρέπει να υποβάλουν οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ενημέρωσαν στελέχη της Υπηρεσίας τους προέδρους πυρόπληκτων Κοινοτήτων, σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΔΑΟΚ με επικεφαλής την προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα Μπέκυ Σπυροπούλου, ενημέρωσε αναλυτικά τους προέδρους για τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς. Κάθε παραγωγός θα συμπληρώσει το έντυπο της αίτησης δηλώνοντας, τόσο τις καλλιέργειες που έχουν καεί όσο και οτιδήποτε συνιστά αγροτική εκμετάλλευση, καθώς επίσης και τα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια (ζωοτροφές, λάστιχα, λιόπανα, μοτέρ κλπ).

Στόχος της ΔΑΟΚ είναι να μην υπάρξει πληγέντας που να μην υποβάλει αίτηση, ακόμη και εκείνοι που δεν δηλώνουν στο ΟΣΔΕ τις καλλιέργειές τους ή δεν έχουν ασφάλεια στον ΕΛΓΑ. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΟΚ διευκρίνισαν ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο για τους εκτός ΟΣΔΕ, όμως πρέπει να δηλώσουν τις ζημιές τους για το ενδεχόμενο να θεσπιστεί ειδική διάταξη αποζημίωσής τους. Για το λόγο αυτό, ζήτησαν από τους προέδρους την ενημέρωση όλων των πληγέντων για να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους.

Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ανέλαβαν να μοιράσουν τις αιτήσεις στους πληγέντες, ενώ η προθεσμία υποβολής των εντύπων είναι μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, κλιμάκια της ΔΑΟΚ θα επισκεφθούν τις πληγείσες Κοινότητες για την εποπτεία της διαδικασίας και την παραλαβή των αιτήσεων. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος