FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Κύκλος διαδικτυακών επαφών με αδελφοποιημένες πόλεις

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
-Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο της Ιναζάβα

Έναν κύκλο τηλεδιασκέψεων με τις πόλεις που έχουν αδελφοποιηθεί με την Αρχαία Ολυμπία άνοιξε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η αρχή έγινε με την Ιναζάβα της Ιαπωνίας, την πρώτη ιστορικά αδελφοποιημένη πόλη, από το 1987.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιναζάβα κ. Jojiro Kato και Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για διεθνή και πολιτιστικά θέματα, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος , ο σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου Ιναζάβα, κ. Takao Asano και η κα Χριστίνα Αλυματήρη, διερμηνέας. Στα πλαίσια των παραδοσιακών σχέσεων των δύο πόλεων οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εστίασαν το ενδιαφέρον στην πανδημία όπου ο κ. Γεωργιόπουλος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την κατάσταση στην Ιαπωνία, ενόψει και των εξ αναβολής Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Ο κ. Kato εξέφρασε την ελπίδα όλα να πάνε καλά και κάλεσε τον κ. Γεωργιόπουλο στην Ιναζάβα, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Αντίστοιχα, ο κ. Γεωργιόπουλος κάλεσε τον Ιάπωνα Δήμαρχο να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία το φθινόπωρο, στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο. Τότε, θα πραγματοποιηθεί και το 2ο φόρουμ αδελφοποιημένων πόλεων, μια ιδέα που ξεκίνησε τον π. Μάρτιο για το οποίο ότι ο κ. Γεωργιόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Kato επί της πρότασης δημιουργίας δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων, καθώς η Ιναζάβα δεν συμμετείχε στο 1ο φόρουμ του περασμένου Μαρτίου, λόγω ακύρωσης της αποστολής, εξαιτίας του κορονοϊού.

Βασικοί άξονες του προβλεπόμενου δικτύου θα είναι η προαγωγή των Ολυμπιακών Αξιών, η ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων και η συνεργασία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων. Στη διαδικτυακή αυτή διαβούλευση που θα συνεχιστεί και με τις άλλες αδελφοποιημένες πόλεις, θα υπάρξει προεργασία ώστε να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία δίκτυο.

Ο κ. Kato συμφώνησε με την πρόταση και δεσμεύθηκε να υποβάλει τις δικές του προτάσεις στην κοινή αυτή πρωτοβουλία δημιουργίας του δικτύου. Οι δύο Δήμαρχοι επισφράγισαν τους άριστους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για περαιτέρω συνεργασία.

Επόμενη τηλεδιάσκεψη θα είναι με την πόλη της Ολύμπια Σάο Πάολο, η οποία γνωστοποίησε στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας διαμέσου του Δημάρχου της κου Fernando Cunha την πρόθεσή της να δημιουργήσει εκεί μνημείο με κεντρική μορφή τη Νίκη του Παιωνίου, αφιερωμένο στην αδελφοποίηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος