FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες της ΕΑΓΜΕ στις πυρόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία: 23-08-2021 | Συντάκτης:

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ενιαίας Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ – πρώην ΙΓΜΕ) για τη λήψη μέτρων προστασίας από κατολισθήσεις και διαβρωτικά φαινόμενα, μετά την απογύμνωση των δασών από τις πυρκαγιές.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Διευθυντής Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας της ΕΑΓΜΕ, γεωλόγος κ. Νικόλαος Νικολάου. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ο οποίος και είχε καλέσει το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ για τις αυτοψίες αυτές, συναντήθηκε μαζί τους το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου. Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Νικολάου ενημέρωσε τον κ. Γεωργιόπουλο για τις πρώτες εκτιμήσεις των αυτοψιών, καθώς το κλιμάκιο ξεκίνησε τις μακροσκοπικές αυτοψίες την Πέμπτη 19 Αυγούστου στις Κοινότητες Λάλα – οικισμός Πόθου, Κρυονερίου, Καυκανιάς και Πελοπίου ενώ την Παρασκευή επισκέφθηκε τις περιοχές Πλατάνου, Κλαδέου, Πευκών, Νεμούτας, εκβολές Κλαδέου – αρχαιολογικό χώρο και άλλα σημεία των καμένων εκτάσεων που παρουσιάζουν προβλήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυξημένη επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Πλήρης αναφορά των προβλημάτων θα υπάρχει στην έκθεση αυτοψίας που θα υποβάλλει η ΕΑΓΜΕ στο Δήμο μέσα στις προσεχείς ημέρες, με τις παρατηρήσεις των γεωλόγων και τις προτάσεις τους για τα απαραίτητα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος