FOLLOW US: facebook twitter

Άρωμα βιβλίου στην Ολυμπία…

Ημερομηνία: 27-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

giorti-vivliou-olympia-afisa

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 6η Έκθεση βιβλίου στο πάρκο ΟΣΕ

Άρωμα βιβλίου για μια ακόμα φορά στην Αρχαία Ολυμπία για ένα εικοσαήμερο, αφού για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πάρκο ΟΣΕ θα λειτουργήσει η καθιερωμένη πλέον Έκθεση βιβλίου που έχει γίνει θεσμός και που διοργανώνει  το βιβλιοπωλείο «Δώρα» υπό την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 29 Ιουλίου και  ένα ωραίο ταξίδι στη χώρα του βιβλίου ξεκινά με διάρκεια ως τις 21 Αυγούστου. Καθημερινά από τις 5 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ, η καρδιά της Ολυμπίας θα χτυπά στον υπαίθριο χώρο της έκθεσης βιβλίου, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και εννοείται βιβλιοπαρουσιάσεις συγγραφέων από όλο το φάσμα της ανάγνωσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης, σχεδιάζονται και άλλες παράλληλες δραστηριότητες που αφορούν κυρίως την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.  Στον ίδιο χώρο η ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου από την Ολυμπία θα εκθέτει τα έργα της και θα βρίσκεται εκεί για δημιουργικές συζητήσεις που αφορούν την δουλειά της και την τέχνη.

giorti-vivliou-olympia-dora

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της έκθεσης που βρίσκονται στο τελικό στάδιο είναι πυρετώδεις από την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΔΩΡΑ» κ. Δώρα Ευσταθοπούλου, που μας ενημέρωσε και για το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων. Όπως προαναφέραμε, η Έκθεση βιβλίου ανοίγει την Παρασκευή, ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται τα περίπτερα και να εξερευνά τους νέους τίτλους βιβλίων που τον ενδιαφέρουν, κάνοντας παράλληλα της αγορές του.

giorti-vivliou-olympia-andrias- grammenou

Την Κυριακή το απόγευμα, 31 Ιουλίου, στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται τρεις Ηλείοι συγγραφείς που θα υπογράφουν τα βιβλία τους: Ο Παύλος Ανδριάς, η Διονυσία Νέδα και η Καλλιόπη Γραμμένου- συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου όπου οι συγγραφείς, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωτήρη Μητρούση θα παρουσιάσουν το παιδικό βιβλίο «το Μπλοκάκι ενός ούφο» από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

giorti-vivliou-olympia2

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ, ακολουθεί μια ακόμα παρουσίαση βιβλίου, αυτή τη φορά  του συγγραφέα Δημήτρη Γράψα από τις εκδόσεις Καστανιώτη « Η λευκή κουρτίνα». Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Θάνος Ανδρίτσος, υποψήφιος Διδάκτωρ του Χαροκόπειου Παν/μίου.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, ακολουθεί ένα ακόμα απόγευμα αφιερωμένο στους μικρότερους φίλους της έκθεσης, παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μυθικοί Ήρωες» από το δίδυμο συγγραφέων Σοφία Κομηνέα και Ανδρέα Γιοβάνο από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Θα ακολουθήσει όμως, ακόμα μια βιβλιοπαρουσίαση, αυτή τη φορά για ενήλικες, όπου στο όμορφο πάρκο του ΟΣΕ στην Ολυμπία, θα βρεθεί ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης για την παρουσίαση του βιβλίου του «Λέγε με Καϊρα» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

giorti-vivliou-olympia1

Η έκθεση βιβλίου στην Ολυμπία θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ και όπως επισήμανε η κ. Ευσταθοπούλου, οι επισκέπτες και βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά χιλιάδες τίτλους βιβλίων από 25 με 30 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. «Εκείνο που μας κάνει να προχωράμε και να συνεχίζουμε την έκθεση αυτή ως οικογένεια, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για τη διοργάνωση αυτή, ένδειξη της ανάγκης του για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αφού ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η πνευματική τροφή είναι απαραίτητη. Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας, προσφέρει γνώση και χαλάρωση μαζί. Όσο ο κόσμος μας στηρίζει, θα είμαστε εδώ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος