FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Αρβανίτης: «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, παραχώρησε συνέντευξη στον Sport FM και μίλησε για τη σπουδαία καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως επίσης για τον Πανηλειακό και το ηλειακό ποδόσφαιρο και αυτό που έχει ανάγκη για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Δημήτρης Αρβανίτης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για την καριέρα του στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια: «Έδωσα τα πάντα, φεύγω ευχαριστημένος και με ψηλά το κεφάλι. Επιστρέφοντας το 2018 από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έπαιξα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Πανηλειακό. Ήθελα να παίξω στον τόπο μου και την ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Η ζωή μου αλλάζει από δω και πέρα, οπότε και θα πρέπει να κάνω διαφορετικά πράγματα. Είναι δύσκολο για όλους όταν σταματάμε. Σίγουρα έχοντας την οικογένεια μαζί μου, θα είναι αλλιώς, αλλά πάντα είναι δύσκολο και θα πάρει χρόνο να το συνηθίσω».

Για τον Σάκη Τσιώλη και τα πρώτα του χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Ο Σάκης Τσιώλης ήταν αυτός που με πήρε από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και μου έδωσε το «βάπτισμα» του επαγγελματία. Με τον Πανηλειακό κερδίσαμε την άνοδο για την Α΄ Εθνική και παίξαμε εκεί την επόμενη σεζόν, πριν φύγω για την Κρήτη. Ο ΟΦΗ ήταν η μεγαλύτερη ομάδα στην οποία έπαιξα. Μια ομάδα με ιστορία, στην οποία έπαιξα πέντε χρόνια και στην οποία πέρασα υπέροχα. Ο ΟΦΗ ήταν και παραμένει μια οικογένεια».

Για τα παιχνίδια που θυμάται πιο έντονα στην καριέρα του: «Από τα παιχνίδια που θυμάμαι έντονα στην καριέρα μου, ήταν τα μπαράζ Ολυμπιακού Βόλου-Ξάνθης. Υπήρχε άγχος πολύ, κόσμος στο γήπεδο. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που μου έχει μείνει. Ένα άλλο που μου έχει μείνει, το οποίο δεν έληξε καλά για μας, ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Πανηλειακό, τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος του 2004, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλαμε τη νίκη να μείνουμε κατηγορία, ο Παναθηναϊκός τη νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μου έχει μείνει σε αυτό το παιχνίδι, ότι βρισκόμαστε στο 80΄ και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, έχει γεμίσει γύρω-γύρω το ταρτάν και περιμένει να εισβάλλει μέσα στο γήπεδο. Εμείς χάναμε 1-0 με γκολ του Ολισαντέμπε και στην ουσία είχαμε πέσει».

Γι’ αυτό που χρειάζεται το ηλειακό ποδόσφαιρο ώστε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών: «Το ηλειακό ποδόσφαιρο σίγουρα χρειάζεται έναν χρηματοδότη. Διότι κακά τα ψέματα, χωρίς τα λεφτά, είναι δύσκολο να προχωρήσεις. Σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται κάποιος αντίστοιχος με τον Σάκη Σταυρόπουλο, αλλά θα είναι δύσκολο να συγκριθεί μαζί του. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται έναν χρηματοδότη, πλαισιωμένο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα τον καθοδηγούν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος