FOLLOW US: facebook twitter

Άρση του lockdown στις 16/3; – Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι

Ημερομηνία: 03-03-2021 | Συντάκτης:

Με σκοπό να μειωθεί η οργή του κόσμου για το παρατεταμένο και χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα lockdown και καθώς η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους του λιανεμπορίου ότι σύντομα θα ανοίξουν τα καταστήματα, ο πρωθυπουργός ζήτησε  από τους πολίτες λίγη ακόμα υπομονή χωρίς ωστόσο να μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι το μαρτύριο που περνούν σύντομα θα λάβει τέλος.

Η κατ αρχήν απόφαση της κυβέρνησης είναι τα καταστήματα να σηκώσουν ρολά στις 16 Μαρτίου μία ημέρα δηλαδή μετά την Καθαρά Δευτέρα. Για να επαληθευτεί ωστόσο αυτός ο προγραμματισμός πρέπει να ισχύσουν δύο παράγοντες: ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων να πέσει κάτω από τα 1000 ημερησίως και κυρίως να αποσυμπιεστεί σε επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων στις Μ.Ε.Θ..

Εάν αυτές οι δύο παράμετροι δεν καταστούν εφικτές τότε όλα δείχνουν ότι θα φτάσουμε στο τέλος Μαρτίου ώστε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους για το λιανεμπόριο .

Πάντως καλού κακού ο αριθμός 13032 στον οποίο θα στέλνουμε SMS για την έξοδο μας στην αγορά είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή – εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν – ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τρείς ώρες στην διάθεση τους για να ψωνίσουν.

Έχοντας φύγει πλέον από το δίλημμα λιανεμπόριο ή σχολεία – καθώς η κυβέρνηση καίγεται για να ανοίξει τα καταστήματα αφού οι οικονομικοί δείκτες κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικοί είναι- στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν λύσεις προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει το λιανεμπόριο καθώς τα μηνύματα που παίρνουν από τους επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή» είπε ο Πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τα σχολεία – τα νηπιαγωγεία και τα δημόσια αναμένεται να ανοίξουν στο τέλος Μαρτίου – ενώ για τα λύκεια υπάρχει η σκέψη τον δρόμο της επιστροφής στα θρανία να πάρει η Γ’ λυκείου.

Σε ότι αφορά την παράταση του σχολικού έτους οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπερβαίνει τον ένα μήνα ενώ τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα .

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος