FOLLOW US: facebook twitter

Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα – Ποιοί ανεβάζουν ρολά, τι ισχύει για self-test

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και την εκστρατεία του εμβολιασμού να διευρύνεται, συνεχίζεται το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας, βάσει και του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Μετά τα θερινά σινεμά, που άνοιξαν τις πύλες τους την Παρασκευή, σειρά παίρνουν σήμερα τα καταστήματα OΠΑΠ, ενώ από τις 28 Μαΐου θα επιτρέπονται οι συναυλίες, μόνο σε ανοιχτούς χώρους

Την επόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα ανοίξουν εκ νέου και τα γυμναστήρια. Το πλαίσιο λειτουργίας τους αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν επίσης οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Self-test

Από σήμερα, Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων δύο selftests για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ο εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα για δύο κιτ αυτοελέγχου, ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Η διενέργεια των ατομικών τεστ συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της «Εργάνης».

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος