FOLLOW US: facebook twitter

Αρραχίων Αμαλιάδας: Προπόνηση στο BJJ με τον κορυφαίο δάσκαλο Χρήστο Μαρκέζ

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε προπόνηση στον χώρο του Aθλητικού Συλλόγου Αμαλιάδας “Ο Αρραχίων” (Σισίνη και Κοραή 19 στην Αμαλιάδα) υπό την επίβλεψη του κορυφαίου δασκάλου Χρήστου Μαρκέζ, ο οποίος είναι 3 φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής (1η- 2η- 3η θέση αντίστοιχα), καθώς και πρώην αθλητής του vale tudo.

Στο διαρκώς αναπτυσσόμενο στην περιοχή άθλημα Brazilian jiu jitsu, τέθηκαν οι βάσεις για υγιή ανάπτυξη του αθλήματος. Ο σεβασμός κερδίζεται όπως διδάσκει ο Χρήστος Μαρκέζ. Ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ τον δάσκαλο για την τιμή και την γνώση που τους προσφέρει. 

Τι είναι το Brazilian jiu jitsu

To βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου (Brazilian Jiu-Jitsu / BJJ) είναι μια πολεμική τέχνη που έλκει την καταγωγή της από την Ιαπωνία. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο – το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι τεχνικές κλειδωμάτων και εξαρθρώσεων στα πόδια. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια πάλη (η οποία ενίοτε γίνεται και χωρίς τζουντόγκι, στους αγώνες «no-gi»), πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και το παιχνίδι της ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους. Το BJJ έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καταλληλότερες πολεμικές τέχνες για την ασφαλή ακινητοποίηση του αντιπάλου, και για αυτό το λόγο προτιμάται από τα σώματα ασφαλείας στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με τις πυγμαχικές πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιώντας τεχνικές του brazilian jiu jitsu, ένας επιτιθέμενος ή αμυνόμενος μπορεί να εξουδετερώσει τον αντίπαλο του, χωρίς να του προκαλέσει μόνιμη ή σοβαρή ζημιά.

Μαθήματα Brazilian jiu jitsu παραδίδονται και στην σχολή του Πύργου, Α.Σ. Θαλλίαρχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος