FOLLOW US: facebook twitter

Άρον-άρον εκκενώθηκαν τα ξενοδοχεία της Ολυμπίας!

Ημερομηνία: 06-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν όλοι οι τουρίστες όταν άρχισαν οι φλόγες να ζώνουν τον οικισμό
-Νέα οικονομική καταστροφή για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της Ολυμπίας που μαζί με τον covid πληρώνει και τις συνέπειες των πυρκαγιών

Άρον- άρον εγκατέλειψαν την Ολυμπία το μεσημέρι της Τετάρτης μόλις οι φλόγες άρχισαν να ζώνουν τον οικισμό, εκατοντάδες τουρίστες που διέμεναν στα ξενοδοχεία της περιοχής για διακοπές, μετά την εντολή της Πολιτική Προστασίας  που εστάλη με μήνυμα alert από το 112, για την εκκένωση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων και την άμεση απομάκρυνση των ενοίκων τους για λόγους ασφαλείας. Έτσι, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στα ξενοδοχεία, οι ξενοδόχοι άρχισαν να ενημερώνουν τους ενοίκους τους που ήταν ήδη εκεί ή απουσίαζαν για περιήγηση ή μπάνιο στη θάλασσα, να επιστρέψουν και να πάρουν τα πράγματά τους για να απομακρυνθούν. Διότι μέσα σε τόσο δύσκολες στιγμές έκτακτης ανάγκης,  πρωταρχικός στόχος ήταν να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η εκκένωση βεβαίως των ξενοδοχείων δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, γιατί οι ιδιοκτήτες τους έπρεπε αφενός να τους δώσουν οδηγίες για το πού θα κατευθυνθούν ακολουθώντας ασφαλείς διόδους διαφυγής μην πέσουν πάνω σε φωτιά και αφετέρου να φροντίσουν η απομάκρυνσή τους να γίνει ομαλά χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, γιατί η εμπειρία όλων μας λέει ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.  Εννοείται ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών τα περισσότερα δωμάτια έμειναν απλήρωτα αφού την ώρα της εκκένωσης οι ξενοδόχοι δεν ζητούσαν φυσικά εξόφληση των λογαριασμών, πρώτευε να φύγουν οι άνθρωποι με ασφάλεια.

Μια ομάδα ξένων από  ξενοδοχείο της Αρχαίας Ολυμπίας που ήταν μέλη του σεμιναρίου χορού που γινόταν εκεί,   έφτασαν με τα μπαγκάζια τους το απόγευμα της Τετάρτης στον Πύργο όπου φιλοξενήθηκαν προσωρινά στη σχολή χορού της Νατάσας Ζουμή.

 

Το γεγονός ωστόσο της μαζικής απομάκρυνσης όλων των τουριστών από την Αρχαία Ολυμπία, έχει και μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τα ξενοδοχεία, που έχουν ήδη υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από την πανδημία και περίμεναν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για να δουλέψουν. Και όντως η Αρχαία Ολυμπία, μετά από ένα χρόνο, άρχισε και πάλι να βλέπει τουρίστες και όλα τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα! Και όπως όλα δείχνουν όλες τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει άδεια από ξένους η Ολυμπία αφού ακόμα τα πύρινα μέτωπα καίνε γύρω—γύρω, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ο αρχαιολογικός χώρος και τα Μουσεία κλειστά και ήδη ξεκίνησαν οι ακυρώσεις μέχρι της Παναγίας.

Β. Τυλιγάδας: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα- Τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσουμε»

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Β. Τυλιγάδας μιλώντας χθες στην Πρωινή αναφέρθηκε στην εκκένωση των ξενοδοχείων τους, τόνισε ότι όλα πήγαν κατ’ ευχήν, δεν κινδύνεψε κανένας, ωστόσο επισήμανε ότι έρχονται ξανά δύσκολες μέρες για τον τουρισμό.

Ο βατήρας στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας... «τρελαίνει» τους τουρίστες! (pics)

«Αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Οι τουρίστες έφυγαν με ασφάλεια από την Ολυμπία, τους κατευθύναμε να φύγουν μετ αυτοκίνητά τους προς Ζαχάρω ή  προς το φράγμα του Αλφειού, ενώ κάποιοι δικοί μας πελάτες μάθαμε ότι έφτασαν στον Επικούρειο και έμειναν στην Ανδρίτσαινα.  Δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη καταστροφή, δεκάδες συμπολίτες μας χάσανε τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και πρέπει τώρα να χτίσουν από την αρχή κόπους μιας ζωής, οπότε είναι λίγο άκαιρο να μιλάμε τώρα για τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου που σίγουρα είναι πολλά γιατί κι εμείς περιμέναμε τον Αύγουστο να δουλέψουμε και όπως φαίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο το χάσαμε και θα δούμε για τη συνέχεια. Οι συνέπειες είναι αλυσιδωτές, έχουμε ήδη ακυρώσεις για τις επόμενες μέρες λόγω της φωτιάς, αλλά και ακυρώσεις για το Σεπτέμβριο λόγω κορονοϊού και μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ αφού οι ξένοι φοβούνται περισσότερο από μας. Επειδή όμως είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, να σβήσουν πρώτα όλες οι φωτιές γιατί τα πράγματα ξέρετε ότι είναι ρευστά όταν υπάρχει πυρκαγιά και αναζοπυρώσεις. Επίσης έχουμε ενημερώσει τον αντιδήμαρχο κ. Χάρη Σπηλιόπουλο ότι όλα τα ξενοδοχεία της Ολυμπίας βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη στιγμή στην διάθεση όσων έχουν από τους πυρόπληκτούς έχουν ανάγκη διαμονής, γιατί τούτες τις ώρες προέχει η αλληλεγγύη για να σταθούμε όλοι και πάλι στα πόδια μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος