FOLLOW US: facebook twitter

Aroma Farms – Καρούτες Σμίλα Αρχ. Ολυμπίας: Βιολογικά βότανα εκλεπτυσμένης ποιότητας…

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

aroma-farms1

Στο αγρόκτημα της επιχείρησης σε οδηγούν οι μεθυστικές μυρωδιές των αρωματικών και φαρμακευτικών  φυτών που καλλιεργούνται

Στα βιολογικά αγροκτήματα της Aroma Farms, στις Καρούτες, σε οδηγούν οι μεθυστικές μυρωδιές των βοτάνων που καλλιεργούνται  στα 35 στρέμματα γης της οικογενειακής επιχείρησης, όπου το μάτι χάνεται στο πράσινο! Χρώματα και αρώματα της μάνας γης!  Λούιζα, ρίγανη, άγριο τριαντάφυλλο, μέντα, δεντρολίβανο και πολλά άλλα αρωματικά φυτά, ένας τεράστιος φυσικό πλούτος.

aroma-farms3

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τo χωριό Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας με αντικείμενο τη βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία και συσκευασία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων. Μια καινοτόμα καλλιέργεια που ξεκίνησε ως πρόκληση και στοίχημα από πέντε ανθρώπους και κατέληξε να γίνει μια πολλά υποσχόμενη επιχείρηση.

aroma-farms2

Η μακροχρόνια οικογενειακή εμπειρία στην παραγωγή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, αγροτικών προϊόντων, ελαίων και σπόρων σε ιδιόκτητους πειραματικούς και παραγωγικούς αγρούς καθώς και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που κατάφεραν να επιτύχουν  στα ήδη άριστα σπορόφυτα που είχαν προμηθευτεί, πολλαπλασιάσει και εγκαταστήσει οι γονείς τους, ήταν η προίκα τους για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας.

aroma-farms8

Η συνεργασία τους  με αξιόλογους ερευνητές απετέλεσαν τη βάση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας με σημαντική και πολύτιμη την καθοδήγηση και βοήθεια του Γεωπόνου-Ερευνητή Δρα Θεόδωρου Κουτσού, καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και άλλων φορέων, όπου όλοι εργάστηκαν με πολύ κόπο, μεράκι και έρευνα.

Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πρακτικές Βιολογικής Καλλιέργειας, υπό την εποπτεία της επιβλέπουσας εταιρείας πιστοποίησης που εφαρμόζουν  και το τοπικό ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και της Κρήτης όπου βρίσκονται τα ιδιόκτητα αγροκτήματα της Aroma Farms , αποτελούν το “μυστικό” τους!

aroma-farms9

Βασική αρχή των εμπνευστών της εταιρίας, είναι η εξέλιξη της επιχείρησής τους  να παραμένει πάντα προσηλωμένη στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ποιοτική παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και ελαίων. Βαθύτερος στόχος και επιθυμία τους, τα προϊόντα αυτά, από τα φυτά της ευλογημένης γης του τόπου μας, που με τόσο μεράκι και σεβασμό στους καταναλωτές καλλιεργούν, να  είναι επιθυμητά παγκοσμίως σε όσους θέλουν να αγοράζουν και να καταναλώνουν με κριτήριο την άριστη ποιότητα.

aroma-farms7

«Προίκα μας η μακρόχρονη οικογενειακή εμπειρία στην παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών»

Η κ. Θεοδοσία Μητροπούλου μιλώντας στην Πρωινή εκ μέρους της εταιρίας Aroma Farms τόνισε ότι η  ενασχόλησή τους με τα αρωματικά φυτά δεν ήταν τυχαία. Ξεκίνησε κατ’ αρχήν μέσα από τους στενούς δεσμούς που είχαν οι γονείς και η οικογένεια γενικότερα με τη γη και την μακρόχρονη εμπειρία τους στη συλλογή και χρήση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που είναι ένας τεράστιος ανεκμετάλλευτος πλούτος. Αυτή ήταν και η «προίκα» για το ξεκίνημα.  Έτσι, διαθέτοντας την  γη και μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισαν το 2009 να κάνουν πειραματικά το πρώτο τους βήμα και να ασχοληθούν με την βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών, σε μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων στις Καρούτες, στο Σμίλα Ολυμπίας.

aroma-farms4

«Ξεκινήσαμε πειραματικά με φυτεύσεις 20- 30 βοτάνων σε ιδιόκτητους πειραματικούς αγρούς, αφού είχαμε κάνει όλη την απαραίτητη προεργασία των εδαφών, χημικές αναλύσεις, παρακολούθηση των φυτών με όλα τα επιστημονικά δεδομένα και καταλήξαμε στην πορεία να κρατήσουμε τα 15 και να συνεχίσουμε την καλλιέργεια με αυτά. Ήταν μια διαδικασία που κράτησε 4 χρόνια,  ως το 2013, περάσαμε μέσα από πολλά στάδια και δύσκολα αλλά τα αποτελέσματα ήταν και είναι εξαιρετικά, αφού πέρα από την καλλιέργεια και την συλλογή των αρωματικών φυτών, περάσαμε και στην τυποποίησή τους. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσω ότι για να στήσεις μια τέτοια επιχείρηση απαιτούνται ίδια κεφάλαια τα οποία και διαθέσαμε, γιατί  εμείς δεν έχουμε μπει σε κανένα Πρόγραμμα και βεβαίως πολύ σκληρή δουλειά και αποκλειστική σχεδόν ενασχόληση.

aroma-farms6

Σήμερα, μετά την εμπειρία που έχουν αποκτήσει και την διαδρομή μας μέσα σε αυτό το χώρο, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι ως επιχείρηση, όχι όμως απόλυτα σε ότι αφορά την διάθεση των προϊόντων μας. Είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός, μην νομίζετε ότι μόνο η Ελλάδα καλλιεργεί αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ρίγανη λ/χ καλλιεργεί σε μεγάλες ποσότητες και η Κίνα. Άρα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και απαιτείται μεγάλος αγώνας. Θέλουμε λοιπόν να επιτύχουμε μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα.»

aroma-farms11

Διεθνή βραβεία για την λουϊζα και τη ρίγανη!

Τέλος η κ. Μητροπούλου επισημαίνει ότι τα προϊόντα τους τα προωθούν  στην τοπική και ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, ενώ έχουν παρουσία σε πολλές εκθέσεις και μάλιστα η λουίζα και η ρίγανή τους σε συσκευασία,  έχουν πάρει διεθνές βραβείο!

aroma-farms10

«Η Aroma Farms κέρδισε το 2016 στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Great Taste Awards που γίνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία, 3 χρυσά αστέρια για την υπέροχη Λουίζα μας και 2 χρυσά αστέρια για την εξαιρετική  μας ρίγανη.

 Μετά από δεύτερο γύρο στον διαγωνισμό, ο οποίος κρίθηκε από διάσημους chefs και κριτικούς γεύσης, η Λουίζα της Aroma Farms  αναδείχτηκε στα 50 καλύτερα προϊόντα του 2016, από τα 10.000 προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο που διαγωνίστηκαν.»

 aroma-farms5

Τα προϊόντα της Aroma Farms

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που καλλιεργούνται στα βιολογικά αγροκτήματα της Aroma Farms είναι: Ρίγανη, δεντρολίβανο, μέντα, λουϊζα, μελισσόχορτο, ελληνικό φασκόμηλο, δάφνη, θυμάρι, χαμομήλι, τσαί του βουνού, δαμάσκηνο τριαντάφυλλο, θρούμπι, καλέντουλα και εχινάκεια.

aroma-farms-elaio

Έλαια

Η επιχείρηση παράγει επίσης αιθέρια έλαια από τα βότανά της που είναι:  Αιθέριο έλαιο ρίγανης, αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, αιθέριο έλαιο θρούμπι, αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, καλεντουλέλαιο, δαφνέλαιο και βαλσαμέλαιο.

Τηλ. Επικοινωνίας 2624400040

Σχόλιο για "Aroma Farms – Καρούτες Σμίλα Αρχ. Ολυμπίας: Βιολογικά βότανα εκλεπτυσμένης ποιότητας…"

  1. Ο/Η Robert Finni λέει:

    GIA SAS! THELO NA MU GRAPSETE AN DEN SAS KANI KOPO, TI SIMENI BIOLOGIKA TA VOTANA TA KSERO ALA TO VIOLOGIKA VOTANA DEN EHO AKUSI ALI FIRA. EFHARISTO!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ