FOLLOW US: facebook twitter

Αρνητικά τα 318 τεστ covid19 σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Στο 1Ο Δημοτικό Πύργου όπως μας πληροφόρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έγιναν γύρω στα 100 τεστ covid19 τουλάχιστον ως τις 1.3ο το μεσημέρι και ήταν όλα αρνητικά.
Τέσσερα δημοτικά σε Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά και Ζαχάρω τα κέντρα που έγιναν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι
-Προσήλθε όμως μόνο το ¼ των εκπαιδευτικών και οι υπόλοιποι επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα χωρίς τεστ

Αρνητικά ήταν και τα 318 τεστ covid-19 που έγιναν προχθές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε αντίστοιχο αριθμό εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας για το σημερινό άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Τα τεστ ήταν προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά και πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Διοίκησης της  6ης Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου –Ολυμπίας  και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν σε 4 σχολεία του νομού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδα, στο Δημοτικό σχολείο Ζαχάρως και στο 1ο Δημοτικό σχολείο Λεχαινών, έτσι ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικοί από όλες τις περιοχές του νομού και να κάνουν το τεστ όπου ήταν γι αυτούς κοντινότερη η πρόσβαση. Η διαδικασία ήταν απλή, οι εκπαιδευτικοί έδιναν όνομα, ΑΦΜ και σχολείο και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ έκανε τα τεστ, ενώ τους πληροφορούσε ότι θα ελάμβαναν μήνυμα για το αποτέλεσμα σε 2 ώρες στα κινητά τους.

Η συμμετοχή στα τεστ των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα δημοτικά, στα νηπιαγωγεία, αλλά και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν αρεκτά μεγάλη, αφού όλοι θέλουν να συμβάλουν στη μη διασπορά του ιού, ιδίως σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, τα οποία μπορούν και να μεταφέρουν τον κορωνοϊό στους γονείς τους, στους παππούδες τους και σε άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, όπως σχολίασε ο  Συντονιστής  του ΕΟΔΥ στη Δυτική Ελλάδα Χαράλαμπος Μπακόπουλος για τα τεστ που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αχαΐα και στην Ηλεία, περίμενε μεγαλύτερη προσέλευση εκπαιδευτικών για να υποβληθούν σε έλεγχο, καθώς υπολογίζεται ότι προσήλθε περιπου το ¼ των εκπαιδευτικών. Γεγονός που σημαίνει ότι τα ¾ περίπου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στην Δυτική Ελλάδα, επιστρέφει στα σχολεία χωρίς να έχει ελεγχθεί για κορονοϊό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος