FOLLOW US: facebook twitter

Άρνηση και αντιπρόταση για e-συνεδρίαση

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την άρνησή τους να συμμετέχουν ξανά σε «διά περιφοράς» συνεδρίαση εξέφρασαν με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Πύργου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποστερεί το δικαίωμα διαλόγου, που είνα απαραίτητο στοιχείο για τη λήψη ορθών αποφάσεων προς το συμφέρον του Δήμου Πύργου.

Όπως επισημαίνουν, ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων δεν μπορεί να εξαντλείται σε ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη λήψη των αποφάσεων, πολύ περισσότερο όταν τα θέματα χρήζουν εκτενούς συζήτησης, και αντιπρότειναν τη λύση της τηλεδιάσκεψης για να γίνεται συζήτηση και παράθεση διαφορετικών απόψεων, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είχε γίνει στις 16 Απριλίου.

«Είναι καθήκον όλων μας και κυρίως της δημοτικής αρχής να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων του ανώτερου οργάνου του Δήμου» αναφέρουν στην ανακοίνωση και προτείνουν την παρακολούθηση των συνεδριάσεων και από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Παράλληλα, πρότειναν τη διεξαγωγή συνεδρίασης διά περιφοράς αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και τη μισθοδοσία σχολικών τροχονόμων, για λυθεί άμεσα το θέμα.

Όσον αφορά τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου, έκαναν λόγο για αντιφατική στάση του δήμου σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένη η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη για να αναλυθεί το ζήτημα.

«Ενώ αρχικά είχατε εισηγηθεί τη μη μείωση των δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων, εν τέλει συρθήκατε πίσω από την ομόφωνη θέση σύσσωμης της αντιπολίτευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Κ. Νικολούτσος, ο Στ. Καννής, ο Αντ. Καράμπελας, ο Χρ. Γιάνναρος και ο Χ. Μιχαλακόπουλος.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 16/12/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος