FOLLOW US: facebook twitter

Άρης Ιακωβάκης: «Το καταστροφικό αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ»

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O Άρης Ιακωβάκης εκ μέρους της Κίνησης «Καθαρό ποδόσφαιρο», πήρε θέση για τις εξελίξεις σχετικά με το Μητρώο που οδήγησαν στην αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Άρη Κουλούρη, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Θάνο Μπλούνα.

Η επιστολή του Άρη Ιακωβάκη αναφέρει:

Η ΕΠΣΗ βρέθηκε στο επίκεντρο του ποδοσφαίρου μας, εξαιτίας της ψήφου του Προέδρου της, κατά την πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ. Τι μας είπε ο κ. Κουλούρης μέσω της συνέντευξής του στον κ. Θάνο Μπλούνα; Ότι οι εκπρόσωποι των 54 ενώσεων, δεν αντελήφθησαν τι ψήφισαν.
Ας μας πει ο ίδιος τι ψήφιζε από το 2006, οπότε δόθηκε από την Πολιτεία το Καταστροφικό Αυτοδιοίκητο στην ΕΠΟ; Η τότε Κυβέρνηση με υπουργό Αθλητισμού τον κ. Γεωρ. Ορφανό, παραχώρησε το δικαίωμα στην ΕΠΟ, να οργανώσει το ποδόσφαιρό μας, ακόμη και εναντίον ορισμένων άρθρων του Νόμου 2725. Κράτησε μόνο για τον εαυτό της, τον απαραίτητο κρατικό και κυρίως οικονομικό έλεγχο, προκειμένου να συνεχίσει να επιχορηγεί το ποδόσφαιρο. Η άρνησή της τότε υπό τον κ. Βασ. Γκαγκάτση Διοίκησης της ΕΠΟ να δεχθεί οιονδήποτε έλεγχο, έφερε και τη μεγάλη ρήξη. Ο αρμόδιος Υπουργός Αθλητισμού σε αντίποινα για την συμπεριφορά της ΕΠΟ, έκλεισε την κάνουλα της κρατικής επιχορήγησης του ποδοσφαίρου. Πρώτο και μεγάλο θύμα αυτής της διένεξης, υπήρξε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό μας. Οι αρμόδιοι της ΕΠΟ, προκειμένου να αντισταθμίσουν την οικονομική αυτή απώλεια, εφεύραν στο πρόσωπο των ερασιτεχνών παραγόντων, των διαιτητών και των προπονητών ποδόσφαιρου, τις ιερές αγελάδες της εποχής τους.

Με την εξέλιξη αυτή, η ΓΓΑ κατήργησε εντελώς την κρατική επιχορήγηση, χωρίς η ΕΠΟ να αναλάβει η ίδια την υποχρέωση αυτή προς τα Σωματεία μέλη της. Έτσι, οι υποχρεώσεις (Αθλητική Αναγνώριση, Μητρώο) των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, πήγαν “περίπατο” μιας και ουδείς επέβαλλε την αναγκαιότητα αυτή. Το νέο πριν δύο έτη υπό τον κ. Αυγενάκη ξεκίνημα, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, μιας και έπειτα από μια 10ετια επιχορηγήθηκαν τα τακτοποιημένα Σωματεία.

Γεννάται όμως το ερώτημα: Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κουλούρης ποιο ποδόσφαιρο υπηρετούσε; Πήγε ποτέ εναντίον της ΕΠΟ και υπέρ των Σωματείων της Ένωσής του; Είπε όχι σε κάποιο από τα χαράτσια που υπέβαλε η ΕΠΟ και ο ίδιος στους ανυπεράσπιστους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων; Είναι διαχρονικό όπως είπε το πρόβλημα των προπονητών; Ποιος το δημιούργησε; Είναι “έργο” της ΕΠΟ και των Ενώσεων και όχι της Πολιτείας.

Συνεπώς να μη διερωτάται μήπως βρίσκεται σήμερα σε λάθος Ποδόσφαιρο. Είσαι λάθος από την πρώτη ημέρα της θητείας σου, αγαπητέ Πρόεδρε. Είπες ότι το 99 τοις εκατό των Σωματείων της Ηλείας είναι τακτοποιημένα. Με 43 στα 52 ενεργά σωματεία, όπως ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στο σημείωμα του τακτοποιημένα και τα δικά μας μαθηματικά, δεν βγαίνει το ποσοστό αυτό. Το «Καθαρό Ποδόσφαιρο» που φιλοδοξεί να διοικήσει την Ένωσή μας οψέποτε αυτό πραγματοποιηθεί, θα καταστήσει τα Σωματεία της ΕΠΣΗ συνεργάτες και όχι υπηκόους όπως εκλαμβάνονται από τη σημερινή διοίκηση. Όσον αφορά την πρόβλεψή του για την έναρξη των πρωταθλημάτων τα Χριστούγεννα, ας μην ανησυχεί διότι ΕΠΟ και Πολιτεία διαθέτουν την υπευθυνότητα για την όσο πιο γρήγορη έναρξή τους.

Με τιμή
Για το Καθαρό Ποδόσφαιρο
Άρης Ιακωβάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος