FOLLOW US: facebook twitter

Άρης Ιακωβάκης: Αντί βασιλόπιτας…

Ημερομηνία: 02-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ας δούμε τι έγινε τελικά στο τοπικό ποδόσφαιρό μας, τώρα που έφυγε το 2022. Ο πρόεδρος Κουλούρης έπεσε έξω με την πρόβλεψη – δήλωσή του, ότι μέχρι τις γιορτές δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Σήμερα όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ήδη διεξαχθεί το πρώτο τρίτο του αγωνιστικού προγράμματος. Φυσικά δεν ήταν ότι καλύτερο οι εμβόλιμες αγωνιστικές αλλά ήσαν αναγκαίες, έπειτα από τον κακό προγραμματισμό των υπευθύνων της ΕΠΣΗ. Τα στελέχη του « Καθαρού Ποδοσφαίρου» παρακολούθησαν με προσοχή την μέχρι τώρα διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ, ώστε να έχουν άποψη για την Διοίκηση, τα Σωματεία, την Διαιτησία και τα Γήπεδα.
Σε γενικές γραμμές υπήρξε σχετική ικανοποίηση τόσο για τη δυναμικότητα των ομάδων, όσο και την απόδοση των διαιτητών. Για μεν τις ομάδες παρατηρήσαμε ότι υπάρχει ισοδυναμία για τα γκρουπ της κορυφής, της μέσης και της ουράς του βαθμολογικού πίνακα. Δυσάρεστο γεγονός η αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Α1 της ομάδας του Σωστίου. Φαίνεται ότι υπήρξε θύμα της Διοίκησης της ΕΠΣΗ, όπως και ο συμπαθής παράγων του Σωματείου κ. Ηλίας Σταυρόπουλος, τον οποίο ο Πρόεδρος Κουλούρης τιμώρησε, με την απαξιωτική λέξη της αποπομπής από το ΔΣ της Ένωσης.
Όσον αφορά την διαιτησία, παρά τα λίγα παρατράγουδα των πρώτων αγωνιστικών και τις διαμαρτυρίες ορισμένων Σωματείων, κρίνεται ικανοποιητική. Στο σημείο αυτό και με αφορμή τελευταία δήλωση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, περί της ανεξαρτησίας της Διαιτησίας από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, οι μη εν ενέργεια και σε ενέργεια διαιτητές, πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτοί είναι οι άρχοντες του ποδοσφαίρου μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο εναγκαλισμός τους με τις Ενώσεις, εξυπηρετεί μόνο τη ματαιοδοξία των Προέδρων και του περιβάλλοντος των. Αποτελεί κοινό μυστικό η εργαλειοποίηση της Διαιτησίας από τις Ενώσεις, προκειμένου αυτές να κάνουν εκδούλευση απέναντι στα Σωματεία μέλη τους. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν ισχύει, αλλά η νοοτροπία των Διοικούντων τις Ενώσεις προκαλεί την καχυποψία των Σωματείων. Είναι αυτό που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στο ποδόσφαιρο, αφού αυτοί που στρογγυλοκάθονται στις Ενώσεις (αρκετοί για 15 και πλέον χρόνια) δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθούν μέσω αυτού να νιώσουν «κάποιοι». Είναι για όλους αυτούς τους λόγους απαραίτητη η ανεξαρτησία της Διαιτησίας από την ΕΠΟ και τις Ενώσεις. Για ότι αφορά την ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών στα γήπεδα, παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν αρκετές παγίδες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν γρήγορα. Με τις πιο καλές ευχές μας για αθλητικό 2023.

Για το Καθαρό Ποδόσφαιρο

Με Τιμή
Άρης Ιακωβάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος