FOLLOW US: facebook twitter

Αρίων Αμαλιάδας: Επιτυχής εγγραφή στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α.

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αρίων Αμαλιάδας εγγράφτηκε επιτυχώς στο μητρώο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σωματείων της Γ.Γ.Α. και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τα προτερήματα της κίνησης αυτής.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο Αρίων Αμαλιάδας από τις 11 Νοεμβρίου 2020 συγκαταλέγεται στο μικρό ποσοστό πανελληνίως των Αθλητικών Σωματείων που έχουν καταγραφεί με επιτυχία στο μητρώο της Γ.Γ. Αθλητισμού, για τα αθλήματα της κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης που εκπροσωπεί. Στην κολύμβηση δε είναι το μοναδικό σωματείο από το Ν.Ηλείας.
Συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σύννομος με τον αθλητικό νόμο (https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/183459/nomos-4373-2016) και τις αποφάσεις της πολιτείας, η οποία μετά από εξαντλητική διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου εγγραφής, κάνει σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του αθλητισμού και των ερασιτεχνικών σωματείων . Η διαδικασία ελέγχου εξασφαλίζει την πιστοποίηση, προσφέρει ασφαλή ενημέρωση https://gga.gov.gr/mitroo βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση και προστατεύει τις υγιείς προσπάθειες.
Οι Αθλητικοί Σύλλογοι που διαθέτουν εγγραφή στο μητρώο της Γ.Γ. Αθλητισμού, ειδική αθλητική αναγνώριση, εγγραφή στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, πιστοποιημένους προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αποκτούν αυτόματα δικαίωμα χρήσης Αθλητικών Δημοτικών εγκαταστάσεων και δικαίωμα συμμετοχής αθλητών τους σε όλα τα πρωταθλήματα, Πανελλήνιες διοργανώσεις, συμμετοχή σε προεθνικές, εθνικές ομάδες και σε Διεθνείς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες. Οφείλουν να συνταχθούν και να εναρμονιστούν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Ομοσπονδίες , Σωματεία, Περιφέρειες, Δήμοι κλπ).
Η εγγραφή του Αρίωνα δίνει τέλος στη συντονισμένη και καλοσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκε με αναίτια δυσφήμηση, διασυρμό, κατηγορίες και ανυπόστατες καταγγελίες «γνωστών κύκλων » που ταλαιπώρησαν το Σύλλογο και τα μέλη του. Ο Αρίων ελέγχθηκε για την νομιμότητά του ενδελεχώς και με« υπερβάλλοντα ζήλο για έξι ολόκληρους μήνες» μετά από κακόβουλες καταγγελίες, που «μόνο» στόχο είχαν να παγώσουν μια ολιγοήμερη τυπική διαδικασία απόκτησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στην κολύμβηση (από το 2010 είχε αποκτηθεί στην επιτρ. αντισφαίριση) .
Σημειωτέον πως ήταν ο μοναδικός Σύλλογος σε όλο το νομό Ηλείας που ελέγχθηκε κατ’ αυτόν το τρόπο. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Συλλόγου από φορείς και υπηρεσίες, ήταν πρωτοφανή για ερασιτεχνικό σωματείο όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ο Σύλλογος της Ηλείας αγωνίστηκε για πρώτη φόρα σε επίσημους αγώνες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2015. Την επόμενη διετία η πορεία ήταν ανοδική και αθλητές του πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις : 22 προκρίσεις σε τελικούς Πανελληνίων Αγώνων στο Βόλο , 4η – 5η – 6η – 7η θέσεις στους Χειμερινούς Αγώνες Νοτίου Ελλάδας στο Ο.Α.Κ.Α , 4η-5η-8η θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών στην Αθήνα και 2η – 4η – 7η -9η και 10η επιδόσεις στην Ελλάδα σε διαφορετικά αγωνίσματα σύμφωνα με το μητρώο επιδόσεων της Κ.Ο.Ε.
Οι επιτυχίες επετεύχθησαν από νεοσύστατο Σύλλογο της επαρχίας απέναντι σε συλλόγους με κολυμβητική ιστορία και πλήθος αθλητών. Αποδέκτες της εμμονικής κακεντρέχειας και των γεγονότων που ακολούθησαν, ήταν μόνο οι αθλητές του Συλλόγου που είχαν προπονηθεί σκληρά και κατακτούσαν υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο πίνακα επιδόσεων , κάνοντας αισθητή την παρουσία του Συλλόγου σε κάθε αγώνα. Η καταγραφή του Συλλόγου στο Αθλητικό μητρώο όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος δίνει ένα τέλος. Ο Αρίωνας βρίσκεται εκεί που του άξιζε πάντα και συνεχίζει με σεβασμό προς τους αθλητές και τα μέλη του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος