FOLLOW US: facebook twitter

Αρίων Αμαλιάδας/Επιτρ. αντισφαίριση: Νίκη για τον Δημητρακόπουλο στην Ολλανδία

Ημερομηνία: 06-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το Ολλανδικό Open Para Table Tennis Tournament στο Pagedal Sports, Stadskanaal, με τη συμμετοχή 4 Ελλήνων αθλητών. ΄Ολοι οι αθλητές ανήκουν στο σύλλογο Α.Σ.Α.Χ. και η παρουσία τους ήταν αξιοπρεπής, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο και τη δυναμικότητα των αθλητών που συμμετείχαν.

Ο αθλητής του Α.Ο. Αρίων Αμαλιάδας, Γιάννης Δημητρακόπουλος, πέτυχε και τη μοναδική νίκη στο ατομικό, επικρατώντας του Ολλανδού Mees Kant με 3-0 σετ, κερδίζοντας τους πρώτους του βαθμούς και την είσοδο στο ranking list της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ μια νίκη στο διπλό με Σουηδό συμπαίκτη πέτυχε ο Σάκης Γκίκας.
Στα άλλα δύο παιχνίδια ηττήθηκε από αντιπάλους με πολύ υψηλές θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη. Ο Κινέζος Weinang Peng, ο οποίος κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό και το χρυσό στο ομαδικό είναι Νο 18 στο κόσμο (και Νο 2 κάτω των 23 ετών) και ο Ισραηλινός Zeev Glikman που κατέκτησε το αργυρό στο ομαδικό είναι No 20. Είναι αθλητές οι οποίοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν βαθμούς για τη πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020.

Στο ομαδικό με συμπαίκτη τον Roby Mangen από το Λουξεμβούργο έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση, σε κάποια σετ ήταν πολύ κοντά στο σκορ και θα μπορούσαν να τα κερδίσουν, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα. Εκτός των παραπάνω αθλητών αντιμετώπισαν και τον Ολυμπιονίκη του 2004 στην Αθήνα με 3 χρυσά μετάλλια MarcLecoux ( Belgiun ) Νο 15 στο κόσμο, τον Αυστραλό πρωταθλητή Ωκεανίας Nathan Pellissier No 50 στο κόσμο (και Νο 9 κάτω των 23 ετών), ο οποίος έχει προκριθεί ήδη για το Τόκιο και δύο Ολλανδούς αθλητές με υψηλές επίσης θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη.

Ήταν το τελευταίο Open στην Ευρώπη για το 2019 και γι’ αυτό συμμετείχαν αρκετοί αθλητές που θέλουν βαθμούς για τη πρόκριση στο Τόκιο, άρα το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος