FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: Η πρόταση της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση

Ημερομηνία: 08-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

arguropoulos-giannis

Οι βασικές θέσεις της παράταξής μας  «Όραμα Δημιουργίας» για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) με άξονα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», όπως διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

Α. Οι χρηματοδοτήσεις μέσω του συγκριμένου πολυτομεακού προγράμματος να κατανεμηθούν με δίκαιο τρόπο στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας

Β. Έργα που έχουν ανακοινωθεί ότι θα ενταχθούν σε άλλους άξονες του ΠΕΠ, όπως η παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη και τα χερσαία έργα στο Κατάκολο, να μην ενταχθούν στην ΟΧΕ. Αν τελικά ενταχθούν να αντικατασταθούν με άλλα έργα ίδιου προϋπολογισμού στα όρια του δήμου Πύργου.

Γ. Η ΟΧΕ δεν είναι ένα πρόγραμμα ένταξης αποσπασματικών έργων χωρίς καμιά αναπτυξιακή προοπτική. Είναι ένα «πολυεργαλείο» που μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, αρκεί να προγραμματισθεί και υλοποιηθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

Δ. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί ο δήμος Πύργου για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

  • Προστασία και και αξιοποίηση του οικοσυστήματος του Αλφειού – Επαναπλημμυρισμός τμήματος λίμνης Μουριάς
  • Αναβάθμιση ανατολικής πλευράς της πόλης. Ανάπλαση εισόδων Αλφειού – Ολυμπίων – Λαμπετίου. Διάνοιξη Περιμετρικής οδού.
  • Αξιοποίηση πάρκου Ξυστρή – Σύνδεση με Αρχαιολογικό Μουσείο και Ιστορικό Κέντρο Πύργου με στόχο την προσέλκυση τουριστών στον Πύργο.
  • Ίδρυση ενός βιοτεχνολογικού – επιχειρηματικού πάρκου με την ταυτόχρονη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Επιταλίου που θα δίνει κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος