FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: «Ενεργοποιείστε την Τεχνική Επιτροπή για το Ποτόκι»

Ημερομηνία: 27-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

arguropoulos-giannis

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τα δεματοποιημένα σκουπίδια στο «Ποτόκι».

«Τα χιλιάδες δέματα με σκουπίδια που έχουν αποθηκευτεί στο «Ποτόκι», αποτελούν μια τοξική βόμβα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να «εκραγεί» και να προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική, οικολογική καταστροφή με τρομακτικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Στην  πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  υπουργείο Εσωτερικών εξετάστηκε η πρόταση Γάλλων και Ολλανδών τεχνοκρατών η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποδείχθηκε ατελέσφορη καθώς το συνολικό κόστος της είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τα 19 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο στα χέρια το δήμου Πύργου υπάρχει από το Δεκέμβριο του 2014 έγγραφη πρόταση της εταιρείας «ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ» η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση  του χώρου και να εξαλείψει σταδιακά το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει τρία στάδια και, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το κόστος για τα δύο πρώτα δεν θα υπερβεί τα 150.000 ευρώ, ενώ για το τρίτο στάδιο θα υπάρξει εκτίμηση μετά τη βιοχημική ανάλυση των αποθηκευμένων σκουπιδιών. Μάλιστα στις αρχές του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής η οποία θα εξέταζε τη συγκεκριμένη πρόταση. Παρ’ όλα αυτά ένα χρόνο μετά δεν έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή για να εξετάσει τη βασιμότητα της πρότασης. Θεωρώ ότι έστω και με καθυστέρηση  θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να ενεργοποιήσει  την Τεχνική Επιτροπή για να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό τον πολύ μεγάλο  κίνδυνο. Αναμένουμε τις άμεσες πρωτοβουλίες του δημάρχου και των συνεργατών του».

Γιάννης Αργυρόπουλος, επικεφαλής «Όραμα Δημιουργίας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος