FOLLOW US: facebook twitter

Αργύρης Σάκκος: «Εάν το κολυμβητήριο δεν ξανακλείσει, σε τρία χρόνια θα έχουμε ομάδα πόλο με ντόπιους παίκτες»

Ημερομηνία: 16-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το παρόν και το μέλλον της ομάδας Πόλο του Επειού Ήλιδας, αλλά και τα επόμενα βήματα, αυτά που αποτελούν τις προτεραιότητες για τον σύλλογο στην κολύμβηση, ανέλυσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Αργύρης Σάκκος, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την επίσημη σελίδα του συλλόγου, στην οποία κλήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον των «Πορτοκαλί».

Ο Επειός, βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας Πόλο. Μετά το κλείσιμο ενός κύκλου, με τη συμμετοχή της ομάδας στη Β΄ Εθνική, ο υποβιβασμός μετά από πέντε χρόνια στη Γ΄ Εθνική, επιβάλλει την αναθεώρηση στόχων και προτεραιοτήτων. Ο Πρόεδρος και η διοίκηση του Επειού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, αλλά και τη δημιουργία μιας βάσης στην οποία θα υπάρξει μελλοντικά και ανάδειξη ντόπιων αθλητών, θα πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις τους το προσεχές διάστημα. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Αργύρης Σάκκος, Νταμπλούχος Κύπρου από το πόστο του προπονητή, με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Μέσα Γειτονιάς, ενός συλλόγου ο οποίος δεν έχει την παράδοση και την οικονομική επιφάνεια άλλων σωματείων, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει για το μέλλον της ομάδας Πόλο του Επειού.

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στις επιτυχίες»

Έχοντας κατακτήσει δυο ιστορικούς εθνικούς τίτλους, κάνοντας την Κύπρο να… παραμιλάει, ο Αργύρης Σάκκος καλείται να αποκαλύψει το «μυστικό» της ομάδας αυτής και πώς θα μπορέσει ο Επειός να πετύχει κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να επιστρέψει στον δρόμο των διακρίσεων και να διεκδικήσει μελλοντικά την επάνοδο στη Β΄ Εθνική, γιατί όχι και κάτι ακόμα περισσότερο:
«Αυτό το οποίο πετύχαμε πέρσι στην Κύπρο, ήταν κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο. Μπορώ να πω ότι η ομάδα μας δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες, ούτε είναι μια παραδοσιακή δύναμη. Δεν ήμασταν έτοιμοι από αυτή την άποψη, διότι τέτοιες διακρίσεις και ευρωπαϊκές συμμετοχές, απαιτούν σε βάθος χρόνου και αρκετά χρήματα, για ταξίδια, για παίκτες κλπ. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι παίκτες, φέτος έφυγαν, πηγαίνοντας σε άλλους, πιο ιστορικούς συλλόγους. Εξαργύρωσαν αυτή την επιτυχία. Με ρωτάτε ποιο ήταν το μυστικό αυτής της ομάδας, ή αν βασιζόταν σε δικούς της παίκτες. Βεβαίως και βασιζόταν σε δικούς της παίκτες. Κανένα μυστικό δεν υπάρχει. Όταν υπάρχουν οι συνθήκες για να δουλέψεις, τότε θα έρθει η στιγμή όπου οι κόποι θα ανταμειφθούν και θα φανεί η δουλειά που γίνεται. Και στον Επειό, όταν ξεκινήσαμε, είχαν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς. Η τελευταία τριετία όμως ήταν καταστροφική. Άλλοτε η πανδημία, άλλοτε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, δεν επέτρεψαν σε αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο φίλαθλος κόσμος δεν μπόρεσε να έρθει κοντά στην ομάδα, καθώς το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας δεν μπορούσε να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες. Θυμηθείτε ότι είχαμε φτιάξει ομάδα κορασίδων, με δεκαπέντε κορίτσια, μια μελλοντική γυναικεία ομάδα. Χάθηκε και εκείνη η ομάδα. Γι’ αυτό ξαναλέω, δεν υπάρχουν μυστικά. Αν μου εγγυηθεί κάποιος ότι το κολυμβητήριο στην Αμαλιάδα δεν θα ξανακλείσει, μπορώ κι εγώ να σας διαβεβαιώσω ότι σε τρία χρόνια, η Ηλεία θα έχει ομάδα Πόλο».

«Προτεραιότητα πλέον η προώθηση νέων αθλητών»

Ο Αργύρης Σάκκος (φώτο με τον Πρόεδρο του Επειού Θοδωρή Σάκκο), μιλάει για τον κύκλο τον οποίο έκλεισε η ομάδα Πόλο του Επειού, με τον υποβιβασμό της στη Γ΄ Εθνική, αλλά και τον κύκλο τον οποίο πρέπει να ανοίξει ξανά:
«Πράγματι η ομάδα ανέβηκε στη Β΄ Εθνική, προσπάθησε να φέρει κοντά στους φιλάθλους της περιοχής μας το άθλημα του Πόλο. Διοργανώσαμε για πρώτη φορά φιλικά παιχνίδια. Μας έλλειψε το ντόπιο στοιχείο στην ομάδα. Παλέψαμε πολύ για να το δημιουργήσουμε, ωστόσο δεν μας ευνόησαν οι συνθήκες, όπως είπα και παραπάνω. Αυτό είναι εκείνο στο οποίο θα πρέπει τώρα να δώσουμε έμφαση. Το ίδιο συνέβη και με τους κολυμβητές μας. Ξεχώρισαν κάποια παιδιά, αναδείχθηκαν, πέτυχαν διακρίσεις σε κορυφαίο επίπεδο στην ηλικία τους, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της επιτυχίας, δεν είχαν πισίνα να προπονηθούν. Χωρίς ανοιχτή πισίνα, είναι σαν να περιμένουμε από μια ποδοσφαιρική ομάδα να φέρει επιτυχίες, χωρίς να έχει γήπεδο να προπονηθεί. Δεν είναι μόνο ότι ανέβηκε η ομάδα Πόλο στη Β΄ Εθνική, είχαμε φτάσει να έχουμε και πολλούς ντόπιους παίκτες. Είχαμε μια ομάδα η οποία στον πάγκο της είχε δεκαπέντε αναπληρωματικούς, όλοι τους από την Ηλεία, νεαροί ως επί το πλείστον, οι οποίοι σταδιακά θα περνούσαν στις βασικές επιλογές και θα έφτιαχνε σύντομα και ο τόπος μας, μια ομάδα Πόλο με δικούς της υδατοσφαιριστές, τον δικό της κορμό».

«Η τεχνογνωσία υπάρχει, απαιτούνται οι συνθήκες»

Εκτός από την ανδρική ομάδα Πόλο, η οποία έκανε την Αμαλιάδα και την Ηλεία να ακουστούν σε όλη τη χώρα στα στέκια της υδατοσφαίρισης μέσα από την πενταετή παρουσία της στη Β΄ Εθνική, ο Αργύρης Σάκκος (επάνω με το τεχνικό τιμ και κάτω με Ορέστη Ντίνο και Μάριο Αναστασόπουλο), μιλάει και για το άθλημα της κολύμβησης, αλλά και της τεχνικής κολύμβησης, τα οποία καλλιεργεί ο σύλλογος του οποίου έχει την τεχνική διεύθυνση και στα οποία έχει δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη νέων και ταλαντούχων αθλητών:
«Το διάστημα στο οποίο ήταν κλειστό το κολυμβητήριο, χάθηκαν πολλά παιδιά. Βγήκαν από τον ρυθμό τους, επέλεξαν να πάνε σε κάποιο άλλο άθλημα. Αποτέλεσμα αυτού, να μην υπάρχει πλέον ο αριθμός των αθλητών που είχαμε. Το τελευταίο διάστημα, το κολυμβητήριο έχει μια απρόσκοπτη και σταθερή λειτουργία. Και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν. Στο Κύπελλο Χριστουγέννων στην Πάτρα, πήγαμε με μια καλή αποστολή, με ενθαρρυντικές επιδόσεις. Εάν το κολυμβητήριο συνεχίσει απρόσκοπτα και στο μέλλον, αυτή η παρουσία θα γίνει ακόμα καλύτερη. Και θα έρθουν και διακρίσεις. Την τεχνογνωσία τη διαθέτουμε στον Επειό. Εκείνο το οποίο χρειαζόμαστε, είναι τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να δουλέψουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος